Goedgevulde tomaten groentensoep

Deze soep kwam tot stand toen ik een aantal restjes groenten had liggen die hun beste tijd hadden gehad en nodig op moesten. Het resultaat is een heerlijke goedgevulde stevige soep die zich ook heel goed laat invriezen!

Varieer met de groenten naar wat je in huis hebt en op moet! De hoeveelheid van dit recept is een flinke pan met zo’n 2 liter soep: dit is met het oog op invriezen. Wil je dit niet, maak dan de helft van dit recept.

Afdrukken

Goedgevulde tomaten groentensoep

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • olie, om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 150 gram wortel, in halve plakjes gesneden
  • 125 gram broccoli, in kleine stukjes gesneden
  • 125 gram bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
  • 4 tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • handje diepvrieserwten
  • 2 aardappelen, in kleine stukjes gesneden
  • 2 liter kokend heet water
  • 4 groentebouillonblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram

Bereidingswijze

  • Verhit wat olie in een grote soeppan.
  • Bak de ui tot het glazig wordt en bak de knoflook een minuutje mee.
  • Voeg alle groenten behalve de tomaat, diepvrieserwten, aardappel toe en bak een paar minuten, roer alles goed door.
  • Voeg de aardappelstukjes toe.
  • Los de groentebouillonblokjes op in het hete water en schenk dit in de pan bij de groeten.
  • Voeg de tomatenpuree toe.
  • Kook de soep een kwartiertje tot de aardappel en bloemkool gaar zijn.
  • Verwarm de diepvrieserwten en tomaat een paar minuten mee.

Notities

Variatietips

  • Varieer met groenten zoals zoete aardappel, sperziebonen en courgette.
  • Voeg 1 á 2 eetlepels vegan pesto aan de soep toe, bijvoorbeeld de Costa Ligure pesto die je bij Albert Heijn kunt kopen.
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer