Afdrukken

Goedgevulde tomaten groentensoep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • olie, om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 150 gram wortel, in halve plakjes gesneden
  • 125 gram broccoli, in kleine stukjes gesneden
  • 125 gram bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
  • 4 tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • handje diepvrieserwten
  • 2 aardappelen, in kleine stukjes gesneden
  • 2 liter kokend heet water
  • 4 groentebouillonblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram

Bereidingswijze

  • Verhit wat olie in een grote soeppan.
  • Bak de ui tot het glazig wordt en bak de knoflook een minuutje mee.
  • Voeg alle groenten behalve de tomaat, diepvrieserwten, aardappel toe en bak een paar minuten, roer alles goed door.
  • Voeg de aardappelstukjes toe.
  • Los de groentebouillonblokjes op in het hete water en schenk dit in de pan bij de groeten.
  • Voeg de tomatenpuree toe.
  • Kook de soep een kwartiertje tot de aardappel en bloemkool gaar zijn.
  • Verwarm de diepvrieserwten en tomaat een paar minuten mee.

Notities

Variatietips

  • Varieer met groenten zoals zoete aardappel, sperziebonen en courgette.
  • Voeg 1 Ć” 2 eetlepels vegan pesto aan de soep toe, bijvoorbeeld de Costa Ligure pesto die je bij Albert Heijn kunt kopen.