Afdrukken
Goedgevulde tomaten groentensoep
Print recept
Auteur:
Suzanne
Ingrediënten
Scale
1x
2x
3x
olie, om in te bakken
1
ui, gesnipperd
2
teentjes knoflook, fijngehakt
200 gram
bloemkool, in kleine roosjes gesneden
150 gram
wortel, in halve plakjes gesneden
125 gram
broccoli, in kleine stukjes gesneden
125 gram
bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
4
tomaten, in kleine blokjes gesneden
handje diepvrieserwten
2
aardappelen, in kleine stukjes gesneden
2
liter kokend heet water
4
groentebouillonblokjes
1
blikje tomatenpuree 70 gram
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Bereidingswijze
Verhit wat olie in een grote soeppan.
Bak de ui tot het glazig wordt en bak de knoflook een minuutje mee.
Voeg alle groenten behalve de tomaat, diepvrieserwten, aardappel toe en bak een paar minuten, roer alles goed door.
Voeg de aardappelstukjes toe.
Los de groentebouillonblokjes op in het hete water en schenk dit in de pan bij de groeten.
Voeg de tomatenpuree toe.
Kook de soep een kwartiertje tot de aardappel en bloemkool gaar zijn.
Verwarm de diepvrieserwten en tomaat een paar minuten mee.
Notities
Variatietips
Varieer met groenten zoals zoete aardappel, sperziebonen en courgette.
Voeg 1 á 2 eetlepels vegan pesto aan de soep toe, bijvoorbeeld de Costa Ligure pesto die je bij Albert Heijn kunt kopen.
Vind het online
:
https://wateetjedanwel.nl/goedgevulde-tomaten-groentensoep/