Een perfecte combinatie: romige bloemkoolsoep met soepstengels gemaakt met vegan Parmezaanse kaas, of hoe ik die zelf noem: Parmezaanse Baas. Eenvoudig te maken en de soep smaakt de dag erna nog lekkerder!
Bloemkoolsoep met Parmezaanse Baas stengels
De bloemkoolsoep is gebaseerd op dit recept.
- Genoeg voor: 4 personen 1x
Ingrediënten
Scale
- olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden
- 500 gram aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
- 1 liter groentebouillon
- 1 rol vers pizzadeeg
- blokje plantaardige boter
- 6 eetlepels Parmezaanse Baas naar dit recept
- tuinkers ter garnering
Bereidingswijze
Soep
- Verhit wat olijfolie in een soeppan.
- Bak de ui een minuut of 2 en bak dan de knoflook een minuutje mee.
- Voeg de bloemkoolroosjes en aardappelstukjes toe en bak een paar minuten mee, roer alles regelmatig goed door.
- Schenk de groentebouillon erbij, zet het vuur lager en laat 20 minuutjes zachtjes koken.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Rol het pizzadeeg uit en verdeel in twee helften.
- Smelt de plantaardige boter en vet het pizzadeeg er aan beide kanten in met een bakkwastje.
- Snij beide helften in stroken, zoals op de foto. Ik had de andere helft belegd met oregano en knoflook maar die helft is helaas mislukt.
- Verdeel de Parmezaanse Baas over de stroken en bak 9 á 10 minuten in de oven, hou het in de gaten want ze verbranden snel.
- Pureer de soep fijn met een staafmixer.
- Garneer met tuinkers en serveer met de soepstengels.
geen reacties