Bloemkoolsoep met Parmezaanse Baas stengels

Een perfecte combinatie: romige bloemkoolsoep met soepstengels gemaakt met vegan Parmezaanse kaas, of hoe ik die zelf noem: Parmezaanse Baas. Eenvoudig te maken en de soep smaakt de dag erna nog lekkerder!

Afdrukken

Bloemkoolsoep met Parmezaanse Baas stengels

De bloemkoolsoep is gebaseerd op dit recept.

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x
Scale

Ingrediënten

  • olie, om te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 500 gram aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 rol vers pizzadeeg
  • blokje plantaardige boter
  • 6 eetlepels Parmezaanse Baas naar dit recept
  • tuinkers ter garnering

Bereidingswijze

Soep

  • Verhit wat olie in een soeppan.
  • Bak de ui een minuut of 2 en bak dan de knoflook een minuutje mee.
  • Voeg de bloemkoolroosjes en aardappelstukjes toe en bak een paar minuten mee, roer alles regelmatig goed door.
  • Schenk de groentebouillon erbij, zet het vuur lager en laat 20 minuutjes zachtjes koken.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Rol het pizzadeeg uit en verdeel in twee helften.
  • Smelt de plantaardige boter en vet het pizzadeeg er aan beide kanten in met een bakkwastje.
  • Snij beide helften in stroken, zoals op de foto. Ik had de andere helft belegd met oregano en knoflook maar die helft is helaas mislukt.
  • Verdeel de Parmezaanse Baas over de stroken en bak 9 á 10 minuten in de oven, hou het in de gaten want ze verbranden snel.
  • Pureer de soep fijn met een staafmixer.
  • Garneer met tuinkers en serveer met de soepstengels.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer