Deze chips van bakbanaan maak je heel eenvoudig in de oven. Een verantwoorde en slanke snack of bijgerecht, die je kunt kruiden naar smaak! Helaas werkt dit niet met gewone bananen, je hebt hier echt de bakbananen, ook wel plantain bananen voor nodig. Deze kun je in toko’s kopen en sommige supermarkten op de groenteafdeling. Bakbananen zijn steviger dan de gewone variant, hebben een dikkere schil en bevatten meer zetmeel. Zoals de naam al doet vermoeden zijn ze ideaal om te bakken. Al eerder maakte ik er deze tostones mee.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de bananen en maak dunne plakken met een kaasschaaf. Leg de plakken naast elkaar op het bakpapier en besprenkel met de olie. Smeer de olie met een bakkwastje uit over de plakken zodat ze allemaal bedekt zijn. Bestrooi met de cayennepeper en bak 10-15 minuten in de oven. Laat afkoelen, liefst op een rooster.
Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.
Vanmiddag maakte ik het voor het eerst zelf marsepein, vegan uiteraard. Wat is dat ontzettend makkelijk om zelf te maken! Ideaal als basis om verder te werken als decoratie op taartjes en gebak bijvoorbeeld. ...
Kokosbrood, dat was lang geleden! Nou ja, een poosje terug kocht ik een pakje plantaardig kokosbrood bij de biosuper. Want vrijwel al het kokosbrood dat je in de gemiddelde supermarkt kunt kopen bevat gelatine en/of honing: niet vegan dus! Het plantaardige kokosbrood stelde me teleur, ik liet 'm hier zien ...
Zoek je een lekkere romige plantaardige koffiemelk? Ik heb een goed recept gevonden. Het is even een werkje, maar dan heb je ook een flinke fles waar je even mee vooruit kunt ...
Ik ben dol op de combinatie van chocolade en rozijnen. Helaas zijn chocolade rozijnen uit de winkel meestal niet vegan: ze bevatten vaak schellak om ze een glimmend laagje te geven. Dan maar zelf maken! Deze chocolade brokken, in Amerika 'bark' genoemd zijn ook heel geschikt om mee te variëren ...
Heb je wel eens gnocchi gegeten? Ik liet het heel lang links liggen omdat ik het er maar raar uit vond zien. Tot ik het proefde en om was. Wat lekker! Gnocchi is een Italiaanse pasta-soort dat gemaakt wordt van aardappel en meel. Je kunt ze kant en klaar kopen ...
Wat een ontdekking: geroosterd roggebrood! Ik vind het op die manier veel lekkerder dan gewoon zo uit het pakje. Ik heb zowel zwaar roggebrood (vaak de goedkoopste) als de wat duurdere en lichtere roggebrood getoast en vond 't beiden heel geslaagd. ...
Bij een bagel 'zalm' hoort natuurlijk roomkaas, zoals ik al eerder met de papaya zalm had gedaan. Ik ging op zoek naar een vegan cream cheese recept en kwam hier uit. Wat een onwijs makkelijke manier om zelf roomkaas te maken! De hoeveelheid is wel aan de grote kant, dus ...
Halloween draait traditioneel voornamelijk om snoep. Veel snoep. Ik maakte voor een beetje balans twee lekkere Halloween snacks die heel verantwoord zijn, maar zeker in de smaak zullen vallen bij jong en oud! ...
geen reacties