Wat eet je dan wel #34 (voorheen eetdagboek)

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik een nieuw deel van de serie eetdagboeken plaatste. De hoogste tijd dus. Ik plaats wel regelmatig updates hiervan op Instagram, maar vanaf nu ook weer hier op de website. En maar meteen met een nieuwe meer passende naam: Wat eet je dan wel?

Wat eet je dan wel?

Om je te inspireren en om te laten zien dat veganistisch eten echt uit zoveel meer bestaat dan alleen sla: hierbij 10 maaltijden en snacks die ik de afgelopen weken at!

Salade met reuzenbonen en vegan tonijn en gemarineerde vleestomaten met pijnboompitjes

Onlangs verscheen de wat mij betreft beste tonijn vervanger tot nu toe, de plantaardige Vuna van @garden_gourmet_nl en op wateetjedanwel.nl staat een uitgebreide vegan taste test met recept. Maar ik maakte er ook deze heerlijke salade met reuzenbonen en rode ui mee. Bijna net zo lekker als mijn vader dat vroeger maakte en erbij gemarineerde vleestomaten en pijnboompitjes. Heel lekker! Het recept voor de salade met reuzenbonen is trouwens hier te vinden en het recept voor de gemarineerde vleestomaten vind je hier.

Vegan slaburger met pindasaus en patat uit de oven

Een heerlijke slaburger oftewel een vegan burger met pindasaus en alfalfa en in plaats van een broodje ijsbergsla bladeren, zo lekker crunchy! Ik heb deze al vaak gemaakt het het zal nooit vervelen, kijk hier voor het recept! Erbij at ik patat uit de oven.

Vegan kaasfondue

Ook als veganist kun je genieten van een heerlijke kaasfondue. Die is hartstikke makkelijk om zelf te maken, kijk hier maar voor het recept!

Slawraps met vegan BBQ shredded tofu

Op TikTok zag ik shredded tofu voorbij komen. Wat een ontdekking! Ik maakte de barbecue versie naar recept van It Doesn’t Taste Like Chicken en at het in Little Gem slabladeren als wraps.

Cannelloni

Vegan cannelloni, kijk hier voor het recept en in het artikel laat ik zien welke cannelloni in de winkel vegan is, goed opletten want meestal bevat het ei!

Vegan KitKat

Vegan KitKat! Iets puurder dan ik me herinner maar verder net zo lekker. En sinds kort ook online bij Albert Heijn te bestellen!

Vegan loempia

Vorige week at ik deze vegan loempia uit de muur in de fantastische Efteling.

Vegan lasagne

En ‘s avonds at ik deze vegan lasagne in restaurant Panorama in de Efteling. Ben je benieuwd naar nog meer vegan opties in de Efteling? Kijk dan op deze paginaVegan opties in de Efteling [update 11-11-2021]!

Noodlesoup met veggies en tofu

Gepimpte noodlesoep! Mijn favoriete noodles zijn veggie ramen verkrijgbaar bij Amazing Oriental en AH van het merk NongShim. Gebakken champignons en tofu en wat edelgistvlokken erbij (of wat je maar aan groenten hebt liggen) zalig!

Crackers met eiersalade en radijs

Crackers met vegan eiersalade en radijs, heel goeie combinatie!

Instagram

Bekijk het ook in deze post op Instagram en handig: sla ‘m daar op voor momenten waarop je wel wat food inspiratie kunt gebruiken!

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer