Eetdagboek #4

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Vanaf nu laat ik hier op Wat eet je dan wel ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Om te beginnen een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen tijd!

Rijkgevulde bami met groente
Een welkome vega aanvulling in het kant en klare maaltijdenschap in de supermarkt: de rijkgevulde bami met groente. Deze heb ik al een aantal keren gegeten, erg lekker!

Eetdagboek #4

Satay buddha bowl
Het is prijzig, maar supergezond, vers en lekker: de buddha bowl van Freshii. Het wordt gemaakt waar je bij staat. Mijn favo daar is de Satay buddha bowl: een goedgevulde schaal met bosuitjes, rode kool, broccoli, wortel, rijstnoodles in pindasaus en tofu. Zalig! Voor de Rotterdammers (of als je een dagje in 010 bent) er zit er eentje op de Korte Lijnbaan, ideaal als lunchadresje!

Eetdagboek #4
Koffie en een broodje
Een bakkie koffie met een heerlijk pompoenbroodje die je per stuk kunt kopen op de broodafdeling van (grote vestigingen van) AH.

Eetdagboek #4
Spring rolls
Superlekker zo af en toe: spring rolls. Ik liet hier zien hoe je deze maakt. Ik had geen chilisaus in huis en nam daarom er wat sriracha saus bij. Superheet maar wel lekker.

Eetdagboek #4
Rijstvellen gevuld met babyspinazie, rode paprika, wortel, tofu en vermicelli. Nom!

Eetdagboek #4
Eten bij mijn vader
Samen met mijn vriend Fabien ging ik bij mijn vader eten. Hij had zijn beroemde lamsbout gemaakt. Die liet ik natuurlijk aan me voorbij gaan en had zelf bovengenoemde spring rolls meegenomen en deze heerlijke linzensalade met bieten en tofu meegenomen om te eten. Vooraf had mijn vader meloen met ham erom heen en voor mij zonder de ham.

Eetdagboek #4

Eetdagboek #4

Happy Italy
Op een avond dat we geen zin hadden om zelf in de keuken te staan liepen we naar het centrum voor een lekkere maaltijd bij Happy Italy. Al vanaf 5 euro heb je er een joekel van een pizza of een enorme schaal pasta. Ik nam de heerlijke pasta verdure en Fabien koos een pizza met veel kaas.

Eetdagboek #4

Aardbeien split
Samen zochten we dit ijsje uit in de supermarkt: wat lekker zijn deze! Een soort split ijsjes maar dan met aardbeiensmaak. Heerlijk!

Eetdagboek #4

Bananen ijsjes
En ik kocht deze biologische yoghurtijsjes met banaan. Ook al zo lekker!

Eetdagboek #4

Sabih
Dit gaat maar niet vervelen: sabih met gebakken aardappeltjes uit de oven. Hier laat ik je zien hoe je dit superlekkere broodje maakt.

Eetdagboek #4

Sabih again
Ik krijg er echt geen genoeg van en mijn vriend gelukkig ook niet, dus aten we het kort erna gewoon weer. Zo zalig dit!
Eetdagboek #4

Maasstroompjes
Al zo vaak in de winkel zien liggen, maar vond ze best duur dat ik het bij kijken hield. Tot ik het laatst bij Dille en Kamille zag en voor de bijl ging. ‘Ken jou ‘t schele, probeert gewoon een pak wijffie’, hoorde ik een plat Rotterdams stemmetje in mijn hoofd roepen. Wie ben ik dan om dat te negeren? Ik was zo benieuwd naar dit Rotterdamse koekje, nieuwsgierig thuis meteen geprobeerd en wow wat een heerlijke koekjes! Heel bros en lekker zoet. AanraderT!


Eetdagboek #4

Een biertje en wijntje in de pub
In januari dit jaar ontmoette ik mijn vriend kennen in de gezelligste Ierse pub van Rotterdam: Paddy Murphy’s aan de Meent in het centrum. We brachten toen het grootste gedeelte van die zondagavond door naast elkaar aan precies dit tafeltje in deze kroeg. Nu, een half jaar later zaten we er weer, allebei precies op dezelfde plek en proostten we op nog vele gelukkige jaren samen!

Eetdagboek #4

After party gebak
De ochtend erna op Fabien’s verjaardag begonnen we de dag met een lekkere bak koffie en een stuk vlaai. Ik kan me ergere dingen bedenken!

Eetdagboek #4

Snel klaar maaltijd
Mijn ideale snel klaar-zo geen zin om te koken maaltijd die toch enigszins gezond is is deze: zilvervliesrijst met Quorn stukjes in satésaus en een groente, zoals deze gewokte plakjes courgette.

Eetdagboek #4

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Marieke

  Ziet er lekker uit! Vooral die Buddha bowl ziet er goed uit vind ik 🙂 (en heeft mooie kleurtjes natuurlijk)

  17 augustus 2016 at 14:33
 • Reply Marlotte

  Mmm, wat ziet het er stuk voor stuk heerlijk uit. En inderdaad, die Buddha bowl ziet er héél lekker uit! Die wil ik ook weleens proberen, als ik in de buurt ben!

  17 augustus 2016 at 19:25
 • reageer