Review: Leev kinderboerderij lijn

Leev, daar heb je vast wel eens een product van gezien in de biowinkel of supermarkt. Leev produceert lekker en gezonde producten, die bijna altijd biologisch zijn en gemaakt met zo min mogelijk ingrediënten. Nieuw in het assortiment is de lijn speciaal ontwikkeld voor kinderen van 5 – 12 jaar, de zogenaamde Leev Kinderboerderij. Vrolijke verpakkingen gericht op kinderen, die als welkome afwisseling nu eens niet bol staan van kleurstoffen, enge e-nummers en suiker. Ik mocht een aantal producten van Leev proberen en laat je in dit artikel zien welke dat zijn en wat ik ervan vind.

Review: Leev kinderboerderij lijn

Als eerste probeer ik de kinderboerderij koekjes naturel, appel en chocolade. De naturel zijn ideaal om onderweg mee te nemen als tussendoortje. Ze smaken neutraal en bevatten net als de appelkoekjes 0% suiker. In plaats daarvan zijn ze gezoet met graan- en vruchtenstropen. De appel is mijn favoriet van deze drie: een zachte koek met een lekkere vulling. De chocolade is ook lekker, bros en met chocolate chips er in verwerkt.

Review: Leev kinderboerderij lijn

Hoe cute zijn deze kleine kinderboerderij koekjes? Met biologische granen en met chocolade. Erg lekker!

Review: Leev kinderboerderij lijn

Op naar het snoep: daar heb ik een zwak voor. Drop en aardbei veters! Op dit soort verpakkingen moet ik als vegetariër altijd de ingrediëntenlijst goed checken. Is het snoep rood gekleurd door gebruik van schellak/E904 of zit er in de drop gelatine? Zoals ik al niet had verwacht van deze producent zitten die er beide gelukkig niet in. De rode kleur van de aardbei veters komt door de vruchtendiksap van aardbei en ook de dropkabels kan ik met een gerust vega(n) hart eten.

Review: Leev kinderboerderij lijn

Dit is snoep zoals het moet zijn: wat zalig! De dropkabels zijn niet hard, niet zacht maar er tussenin. Lekker! Een volle zoete dropsmaak. Deze pakjes gaan leeg, dat weet ik meteen, en snel ook. De aardbei veters zijn ook lekker zoet en fruitig. Ik ben fan.

Review: Leev kinderboerderij lijn

En dan…hee! Zijn dit niet? Oh! Ja! Jawel! Dit zijn ze!

Review: Leev kinderboerderij lijn

Dit zijn ze: de diksaplollies waarvan ik jaren geleden afscheid moest nemen toen de Hema ze uit het assortiment haalden. Die verkocht soortgelijke Jip en Janneke lollies waar ik gek op was. Ik ben superblij dat ik ze nu weer kan kopen, dit maal van Leev. Ze smaken heerlijk, zowel de aardbei als ahorn.

Review: Leev kinderboerderij lijn

Er zijn twee soorten fruitwater van Leev: appel en aardbei & kers. Ik probeer de aardbei & kers als eerste. Helemaal goedgekeurd, lekker fris met ijsklontjes erbij.

Review: Leev kinderboerderij lijn

De appel is ook dik in orde. Deze fruitwaters zijn beiden biologisch en bevatten alleen suikers uit fruit. Yeah! Te koop in flesjes en pakjes.

Review: Leev kinderboerderij lijn

Ik bewaarde de snoepjes en koekjes in deze toffe potten, die ik zelf heb gepimpt. Hoe ik dat deed kun je lezen op mijn andere blog Suzaly en wel hier. Ik kan verklappen dat ze potten heel snel leeg waren.

Conclusie
Hoewel de lijn gericht is op kinderen heb ik ervan gesmuld. Ik ga zeker de lollies kopen en ook het fruitwater sprong er voor mij tussenuit. Lekkere, eerlijke producten in een vrolijk jasje! Kijk voor meer informatie en verkooppunten op de website van Leev.

Winnen!
Omdat Wat eet je dan wel 3 jaar bestaat deze maand, mag ik van Leev drie mooie pakketten weggeven. Klik op onderstaande afbeelding of hier om te zien hoe je kans maakt.

leev-winactie

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply Anne

  Super gave lijn, tegenwoordig is er voor kinderen niet meer zoveel gezonde keus en leev brengt hier toch wel even verandering met deze heerlijke producten. Super leuk!

  22 augustus 2016 at 10:20
 • Reply Maaike

  je link doet het niet (in chrome), wilde graag kijken hoe ik kan meedoen aan de actie 🙂

  23 augustus 2016 at 08:05
  • Reply Suzanne

   Hi Maaike, wat vervelend! Ik heb zelf even in Chrome getest en bij mij werken ze: de links linken naar Facebook en Instagram. Maar de uitleg over hoe je mee kunt doen vind je onderaan het artikel. Succes!

   24 augustus 2016 at 07:55

  reageer