Eetdagboek #6

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Vanaf nu laat ik hier op Wat eet je dan wel ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Om te beginnen een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen tijd!

Vrijdag 26 augustus 2016
Vandaag eet ik als lunch een kom vegan kippensoep met een bolletje hummus met rucola.

eetdagboek-6-1

‘s Avonds steken we onze barbecue aan. Onze: want jawel, een his and hers. Een voor mijn vleesetende vriend en een aparte voor mijzelf!

eetdagboek-6-2

Zondag 28 augustus 2016
Vandaag eten we een vega cheeseburger met een kom snelle courgettesoep.

eetdagboek-6-3

Maandag 29 augustus 2016
Vandaag staat deze stamppot met rauwe andijvie met een twist op het menu.

eetdagboek-6-4

Dinsdag 30 augustus 2016
Hoera, ik ben jarig! Vandaag ben ik 38 jaar geworden en vieren mijn vriend en ik dat met een dagje in Delft. We eten heerlijke appeltaart bij Kobus Kuch. Mijn vriend drinkt er siroop bij en ik een chai latte. Smullen!

eetdagboek-6-5

‘s Avonds eten we pasta en pizza bij Happy Italy. Wat blijf ik dat toch een fijne tent vinden aan de Binnenrotte in het centrum van Rotterdam: supersnelle bediening voor zo weinig geld. Deze pasta is mijn favoriet, vol groenten en olijven!

eetdagboek-6-6

Vanaf Happy Italy lopen we naar huis, wat niet zo ver is. We passeren de Groene Passage en lopen even de Gimsel in, de biologische supermarkt. Daar koop ik een rawsage: een raw worst. Ik ben heel benieuwd. Het heeft een vreemde brokkelige structuur en een heel overheersende soort knoflook achtige smaak. Nee, niets voor mij dit. Jakkes, wat vond ik dit smerig!

eetdagboek-6-7

Woensdag 31 augustus 2016
‘s Ochtends stappen we in alle vroegte in de auto om richting Rijswijk te gaan. Ik neem mijn bak koffie gewoon met mok en al mee de auto in: dat is mijn benzine! Vandaag moet Fabien’s huis leeg: vanaf half acht wordt het grof vuil opgehaald. Er staan nog een aantal spullen die weg moeten in de woning en die gaan we samen nog even snel aan de straatkant zetten. Daarna nog de laatste dingetjes zoals de vloer aanvegen en hier en daar wat schoonmaken. Dan is het huis helemaal leeg! Vanaf nu voelt het ook ‘echter’ dat Fabien en ik samenwonen.

eetdagboek-6-8

‘s Avonds maak ik voor ons een sandwich met vegaburger met hummus en daar eten we een kom linzensoep bij. Ik hou niet zo van kant en klare soepen over het algemeen, maar deze biologische soep van Albert Heijn is een uitzondering.

eetdagboek-6-9

Na het eten wandelen we nog wat door de wijk en nemen we als toetje een ijsje. Ik koos voor een bolletje Snickers en citroen, zalig ijs! Deze ijsalon heet Doppio en zit in de Lusthofstraat in Kralingen in Rotterdam.

eetdagboek-6-10

Donderdag 1 augustus 2016
Fijne foodpost wordt er bezorgd in de ochtend: een pakket vol vegan chocolade producten van het merk Plamil. Binnenkort een review op de website! Ik probeerde alvast een stukje pure vegan chocolade dat gezoet is met kokosbloesemsuiker. Yummy!

eetdagboek-6-11

Wist je dat Aldi vegan kokosijs verkoopt? Een pot kost € 2,49 en is er in kokos en kokos met chocolade. Ik heb ze beiden geprobeerd inmiddels en vind ze zalig!

eetdagboek-6-12

Vrijdag 2 augustus 2016
Vanavond eet ik alleen en haal ik iets makkelijks: een pizza met bodem van bieten, getopt met geitenkaasdressing, kastanjechampignons, chili en bosui van het merk Magioni. Wowzers. Dit was lekker! Wat mij betreft gaat iedere AH dit verkopen, nu is dit merk alleen verkrijgbaar in een aantal filialen. Ik kocht deze pizza bij de AH in Alexandrium in Rotterdam.

eetdagboek-6-13

Na het eten krijg ik ineens enorme trek in chai tea. Ik maak een hele batch met chai concentraat, dat goed is voor heel veel kopjes chai! Het recept komt binnenkort online.

eetdagboek-6-14

Zondag 4 september 2016
Vandaag nemen we een kijkje in de stad vanwege de Wereldhavendagen. Wat is het warm! De warmte leek me een supergoed excuus om het ijs te proberen waar Fabien het eerder al over had: After Eight ijs van ijssalon Venezia aan de Oude Binnenweg. Woah. Hij heeft geen woord teveel gezegd: dit is zo lekker!

eetdagboek-6-15

Maandag 5 september 2016
Ik begin de dag goed met een kom havermout met dadels en amandelen en een kop koffie.

eetdagboek-6-16

‘s Avonds maak ik vegetarische saoto soep. Erg lekker! Het recept komt binnenkort online.

eetdagboek-6-17

Woensdag 7 september 2016
‘s Middags lunchen we met een lekkere sandwich op basis van dit recept. Zo vaak gemaakt al, want zo lekker.

eetdagboek-6-18

Na de lunch gaan we richting het Wereldmuseum, daar mochten we gratis naar toe met de Rotterdampas! Lees er hier meer over. Na het bezoek drinken we op het terras voor de deur, pal aan het water nog iets. Een beter uitzicht kunnen we ons niet wensen!

eetdagboek-6-19

eetdagboek-6-20

‘s Avonds eten we bij District A aan de Aert van Nesstraat in hartje Rotterdam. Ik schreef er hier een review over.

Review: District A Rotterdam

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Anne

    Ah die 2 bbq’s, ook nog een roze en blauwe. Wat een heerlijk eten komt er allemaal voorbij zeg.

    9 september 2016 at 07:13
  • reageer