Aanraders in de Aziatische supermarkt

Ik kom graag en regelmatig bij Aziatische supermarkten. Ik hou van het uitproberen van onbekende producten en daarnaast haal ik er veel basics voor in de keuken zoals bakartikelen en kruiden. In dit artikel laat ik je artikelen zien die ik regelmatig koop in de Aziatische supermarkt.

Van boven naar beneden en van links naar rechts!

Rauwe cashewnoten
Deze noten koop ik in een grote verpakking van een kilo. Zo’n zak kost € 13,00, wat echt veel voordeliger is dan de kleinere verpakking die je elders kunt kopen. Ik maak er onder andere raw taartjes mee. Of wat dacht je van deze mini cheesecakes met aardbeien?

Coconut cream en kokosmelk
Vaak voordeliger dan in de supermarkt en geschikt om vegan slagroom van te maken.

Saoto soep mix
Dit mengsel van gebakken uien, vermicelli en aardappelsticks is een essentieel onderdeel van soato soep. Deze maak ik wel eens, uiteraard een vegetarische versie.

Kruiden
Nootmuskaat, zwartepeper, kruidnagel, kardamom en gember zijn een aantal kruiden die ik in de Aziatische supermarkt gekocht heb. Heel voordelig.

Bananen snoepjes
Deze bananen snoepjes zijn zo lekker. Ze zijn per stuk verpakt en lijken een beetje op caramels, maar dan met bananensmaak. Voor een doosje met 330 gram betaalde ik € 1,95.

Sriracha saus
Deze pittige rode saus gebruik in allerlei gerechten, zoals in deze spicy buddha bowl.

Tapioca balletjes
Deze gebruik ik om bubble tea te maken, zoals deze mango bubble tea.

Sesamzaad
Deze kocht ik in een handige plastic strooibus, voor bijvoorbeeld deze filodeegdriehoekjes met witte kaas.

Piment
Dit wordt ook wel eens allspice genoemd: ik gebruik het om chai concentraat mee te maken voor lekkere chai lattes!

Kaneel
Zowel de stokjes als gemalen, kaneel koop ik voordelig in grootverpakking.

Vanille extract
Veel voordeliger dan de kleine flesjes die in de supermarkt verkocht worden.

Baking soda
Dit gebruik ik in allerlei recepten in de keuken, zoals in dit vegan bananenbrood met walnoten.

Bakpoeder
Veel voordeliger dan de kleine zakjes die je in de supermarkt koopt. Ik gebruik het voor allerlei baksels.

Gedroogde geraspte kokos
Ook hiervoor geldt dat dit vele malen voordeliger is in grootverpakking dan de kleine zakjes in de supermarkt.

Bezoek jij wel eens een Aziatische supermarkt en zo ja, wat koop jij er dan allemaal? Ik ben benieuwd!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

5 reacties

 • Reply Claire

  Wat leuk om te zien! Zelf haal ik vaak zeewier uit de diepvries, noodles, soorten meel/bloem en ofcourse gebakken uitjes haha. Ik moet er snel weer eens heen!

  9 september 2016 at 11:40
 • Reply Birgit

  Onze toko is zo gruwelijk klein, daar is niet veel te koop. Het enige wat ik daar weleens koop is Emping blado, van die chips met chilisaus. Mijn man en ik kunnen ons daar scheel in eten.

  10 september 2016 at 15:22
 • Reply Sanne

  Wat cool, dat je die tapioca balletjes kan gebruiken voor bubble tea! Ik ken dat helemaal niet, tapioca, heel leuk :). En inderdaad, kruiden bij een toko kopen is echt super fijn. Op de een of andere manier smaakt de gemalen kaneel anders ofzo, ik vind ‘m veel lekkerder als ik ‘m bij de toko in de stad koop. Waar gebruik je kaneelstokjes voor?
  En die saoto mix, dat lijkt me fijn! Dat is echt zo’n gerecht dat m’n vader altijd maakte (maar dan niet vega of vegan, vroeger dus haha), heeeeeerlijk. Nu heb ik zijn Indonesische kookkunsten niet, dus kan zo’n mixje me vast helpen om er zelf iets van te maken. Daar ga ik de volgende keer naar op zoek als ik weer in de toko ben!
  Liefs

  11 september 2016 at 11:12
 • Reply Manuela Schoonenberg

  Goedendag,

  Zijn er in de vakantie periode ook andere datas beschikbaar dan alleen de zondag? Wij komen vanuit het oosten en zouden graag 3 augustus die kant op willen komen. Hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet

  20 juni 2022 at 12:59
  • Reply Suzanne

   Dit is een blog, geen restaurant of winkel 😉

   20 juni 2022 at 17:20

  reageer