Vegan kippensoep

Tijdens het boodschappen doen kwam ik een heel apart product tegen: vegan kippenbouillon. Say what? Dat moest ik proberen!

Persoonlijk heb ik er geen probleem mee om iets te eten wat heel erg lijkt op the real deal. Ik kan me goed voorstellen dat er vega’s en vegans zijn die daar moeite mee hebben, is dat het geval sla deze soep dan over: het lijkt namelijk net echt, iets wat mijn niet-vega(n) vriend bevestigde. Ik vind het alleen maar mooi dat dit soort producten nu gewoon in de supermarkt te koop zijn: zo wordt de drempel om eens een vega(n) uitstapje te maken voor veel mensen lager!

Terug naar deze kippensoep zonder kip: het resultaat was verrukkelijk en heel erg voor herhaling vatbaar.

Ingrediënten
1 fijngesnipperde ui
2 teentjes fijngehakte knoflook
1 flinke eetlepel Dijon mosterd
1 liter vegan kippenbouillon
peterselie
een doosje Vivera kipstukjes
1 courgette (of een handje vermicelli)
olijfolie
peper
zout

Benodigdheden
soeppan
spiralizer (ik gebruik zelf deze)

Bereidingswijze
Verhit wat olijfolie in een grote pan. Bak de ui en knoflook een paar minuten en voeg dan de mosterd toe. Gooi de kipstukjes erbij en laat een paar minuten bakken tot de stukjes beginnen te kleuren. Maak de kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk deze bij het ui-mengsel. Voeg de peterselie toe en laat de soep een minuut of 5 pruttelen op een middelhoog vuur. Maak korte vermicelli noodles van courgette met een spiralizer (ik gebruik zelf deze) en kook deze mee tot ze zacht zijn of voeg een handje vermicelli aan de soep toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Bonbon approves!

Bonbon approves!

Vegan kippensoep

Vegan kippensoep

Vegan kippensoep

Vegan kippensoep

Vegan kippensoep

Vegan kippensoep

Vegan kippensoep

Vegan kippensoep

Vegan kippensoep

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer