District A Rotterdam [GESLOTEN]

Ik was er al regelmatig voorbij gelopen, had er hier en daar iets over gelezen maar nog nooit een stap binnen gezet: het in november vorig jaar geopende restaurant District A in het centrum van Rotterdam. Vietnamese Streetfood, staat er onder het logo op de website (die nog in ontwikkeling is). Mooi: mijn vriend en ik zijn gek op Vietnamees én op nieuwe eettentjes uitproberen. Dus toen we een middag toerist in eigen stad wilden afsluiten met een etentje, besloten we er naar toe te gaan.

Review: District A Rotterdam

Eerste indruk
District A is gevestigd aan de Aert van Nesstraat: een drukke zijstraat van winkelstraat de Lijnbaan. De eerste indruk was dik in orde. Wat een mooie inrichting: helemaal van nu. Urban, beetje hipster en industrieël maar ook knus en gezellig met comfortabel uitziende fauteuils en een lange leestafel. De keuken is open, wat mij persoonlijk het gevoel geeft dat het restaurant niets te verbergen heeft. Alles zag er schoon en fris uit: daar niets op aan te merken. Het viel ons wel op dat er helemaal niemand zat: zowel binnen als buiten op het terras niets dan lege tafeltjes. Tijdens ons hele bezoek van ongeveer een uur is er verder niemand geweest.

Review: District A Rotterdam

Review: District A Rotterdam

De kaart
Nadat we plaats hadden genomen aan een tafeltje binnen werden we welkom geheten door een vriendelijke serveerster. We bekeken de kaart en ik vond die op het eerste oog karig. Ik had op meer keuze gehoopt, bij streetfood denk ik automatisch aan kleine spannende gerechtjes. We begonnen met het uitzoeken van een drankje, waarop ik ook had gehoopt op exotische sappen of kleurrijke huisgemaakte limonades. Helaas, het aanbod is standaard: uit de bekende merken frisdrank kozen we allebei een Lipton ice tea.

review-districta-4

Pho
Mijn vriend Fabien koos voor de Pho: een noodle soup die bestaat uit een grote kom bouillon met rijstnoedels, taugé, limoen en kruiden getopt met flinterdunne Angus beef. Het zag er goed uit en zo smaakte het ook, was het oordeel. Toch is € 12,50 aan de hoge kant voor wat het is: een grote kom soep.

Review: District A Rotterdam

Bún vega
Ik koos voor de vega salade, die bestond uit een kom met vermicelli noodles, sla, komkommer, ingelegde wortel, een spring roll en een mix van seitan en tofu, getopt met pinda’s. Lekker? Zeker! Vooral de seitan en tofu was erg smakelijk. Maar ook hier vond ik voor wat het was, de prijs van € 12,50 echt aan de hoge kant. Authentiek? Daar durf ik geen oordeel over te geven omdat ik zelf nog nooit in Vietnam ben geweest, maar mijn verwachtingen waren nogmaals hoger afgesteld, ik had gehoopt om nieuwe smaken te proeven, wat nu niet is gebeurd.

Review: District A Rotterdam

Review: District A Rotterdam

Voor de noodlesoep, maaltijdsalade en twee ice teas waren we € 30,00 kwijt.

Review: District A Rotterdam

Voor herhaling vatbaar?
Ik blijf benieuwd naar de Bánh Mi, de Vietnamese baguette die op de kaart staat, maar of ik daadwerkelijk nog eens terug zou gaan? Nee.

Meer informatie:
District A
Aert van Nesstraat 22
3012 CA Rotterdam
Telefoon: 010 – 7372005
website

Openingstijden
Maandagen t/m woensdag en zondag 11.00 – 23.00
Donderdag t/m zaterdag 11.00 – 01.00

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Lindsey

    Hahaha, geweldig hoe je de laatste alinea afsluit! Zelf werk ik om de hoek en was al regelmatig aan het twijfelen om daar een keer te gaan lunchen. Maar na deze review blijf ik toch lekker bij het oude vertrouwde Little V. Ook Vietnamees, super lekker en ook nog eens goed voor de portemonnee 🙂

    8 september 2016 at 14:02
  • reageer