Toerist in eigen stad met de Rotterdampas

In augustus 1978 kwam ik in het Havenziekenhuis in Rotterdam ter wereld. Ik groeide tot een jaar of acht op in het nabij gelegen Krimpen aan den Ijssel en sindsdien woon ik in deze mooie havenstad. Sinds kort woon ik samen met mijn vriend die verhuisde vanuit Rijswijk: hij is dus een heuse import Rotterdammert. We gaan vaak samen op pad en ook veel in eigen stad: dan bekijk ik Rotterdam door andere ogen. Want was ik ooit in de Euromast geweest? Ja, ik geloof het wel, vele jaren geleden toen ik heel klein was. Een rondvaart met de Spido over het water? Nou nee, eigenlijk nooit gedaan, stom eigenlijk want het lijkt me wel te gek. Het Wereldmuseum? Voorbij gelopen ja, maar er in? Nog nooit. And the list goes on.

Enthousiast
Hoe leuk is dan de Rotterdampas! Dit jaar heb ik hem voor het eerst aangeschaft, net als mijn vriend. Samen ontdekken we de stad, hij als “nieuweling” en ik dus door een vernieuwde bril. Ik kom op plekken waar ik normaal weinig te zoeken heb, doe dingen die ik niet bepaald op mijn to do list had staan, zoals het beklimmen van de kerk in Delft of een bezoek brengen aan het Nederlands Fotomuseum. Dit is geen gesponsord artikel, we hebben de pas helemaal zelf betaald en ik word er niks wijzer van door mijn ervaringen te delen met jullie. Ik ben gewoon enthousiast want holy cow mensen, wat een uitvinding!

Even op een rijtje: 

  • Voor € 60,00 per jaar per persoon krijg je de Rotterdampas
  • Met de pas kun je ruim 750 leuke dingen doen met korting of helemaal gratis
  • Zo kun je 1 keer voor maar € 5,00 naar de dierentuin Blijdorp of, zoals wij deden, voor de helft van het geld een jaarabonnement aanschaffen. Onbeperkt naar de leukste dierentuin van Nederland een jaar lang? Yes, please! Zouden we weer een filmpje kunnen maken dat viral gaat? ?
  • Gratis naar de film in diverse bioscopen waaronder Pathé
  • Zijn er ook extra en last-minute uitjes en aanbiedingen

Dus woon je in Rotterdam of kom je er regelmatig? Dan raad ik je zeker aan om eens te kijken of deze pas ook wat voor jou is. Het is even een uitgave, maar dan kun je wel een jaar lang heel veel leuke dingen doen en zien!

Er-op-uit pot
Als lid krijg je een boekje met daarin per categorie (attracties, eten en drinken, sporten, cursussen, enz.) alle acties. Fabien en ik hebben samen het hele boekje doorgespit en alles wat ons leuk lijkt op briefjes geschreven: voor ieder iets een apart briefje.

Willen we wat zien of beleven in de stad? Dan pakken we een groen briefje uit de pot. Eens effe kijke wat ut geworden is hoor!

Willen we wat zien of beleven in de stad? Dan pakken we een groen briefje uit de pot. Eens effe kijke wat ut geworden is hoor!

 

Nou is dat leuk of nie dan! Het Wereldmuseum! Honderd keer voorbij gelopen maar nog nooit een poot binnen gezet. Gaan we daar naar toe, cultuursnuiverts die we zijn!

Nou is dat leuk of nie dan! Het Wereldmuseum! Honderd keer voorbij gelopen maar nog nooit een poot binnen gezet. Gaan we daar naar toe, cultuursnuiverts die we zijn!

Groene briefjes zijn dingen om te doen en zien in Rotterdam, op de rode staan dingen buiten Rotterdam (Madurodam, Duinrell en het Streekmuseum in Krimpen aan den Ijssel bijvoorbeeld) en op de gele staan acties die te maken hebben met eten en drinken. Hebben we een keer zin om uit eten te gaan, dan pakken we een geel briefje uit de pot, willen we een dagje weg buiten de stad dan pakken we een rode, en binnen Rotterdam dus een groene. Zo halen we zo veel mogelijk uit de Rotterdampas op een leuke manier!

Kolere, dat scheelt me-nun partij
We hebben nu in een klein half jaar € 158,55 per persoon bespaard, samen dus € 317,10. Dit wordt allemaal bijgehouden op de ledenpagina op de website van de Rotterdampas in een overzicht.

rotterdampas-lijst

Bij sommige attracties en bezienswaardigheden krijg je een ticket of dergelijke. Die hangen we dan op dit rekje, leuk of niettan?

Bij sommige attracties en bezienswaardigheden krijg je een ticket of dergelijke. Die hangen we dan op dit rekje, leuk of niettan?

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer