Eetdagboek #5

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Vanaf nu laat ik hier op Wat eet je dan wel ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Om te beginnen een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen tijd!

Donderdag 11 augustus 2016
Omdat Fabien zijn huis opgezegd heeft om bij mij in te trekken (we gaan samenwonen, yeah!) is er een deadline: 1 september moet zijn huis leeg zijn. Het lijkt nog ver weg, maar we beginnen al meteen zodra dit vast staat. Tussen alle bedrijven door eten we ‘s avonds een snelle hap bij de McDonald’s in Fabien’s woonplaats Rijswijk.

Eetdagboek #5

Zaterdag 13 augustus 2016
Weer slecht, maar oh zo lekker: biologische patat van Pomm’s aan de Coolsingel in Rotterdam. Heerlijke frieten in de schil, waar mensen letterlijk in de rij voor staan. En terecht.

Eetdagboek #5

Maandag 15 augstus 2016
Frustratie met mijn nieuwe melkopklopper. Hiervoor had ik er eentje van de Hema en die werkte met alle soorten melk. Bij mijn nieuwe, de Aeroccino van Nespresso, krijg ik slechts warme en nog vloeibare melk maar geen schuim. Na heen en weer gemail met Nespresso blijkt dat dit apparaat alleen goed schuim maakt met melk met minstens 3 procent vet. Even uitvogelen welke melk dus, maar dan heb je wel perfect schuim. Lekker bakkie!

Eetdagboek #5

‘s Avonds eten we een ciabatta met mozzarella, pesto, courgette en tomaat en deze zalige snelle courgettesoep.

Eetdagboek #5

Dinsdag 16 augustus 2016
Af en toe neem ik een beker havermout als ontbijt, die je kant en klaar kunt kopen en waar alleen water bij hoeft. Deze van AH met rood fruit is één van mijn favorieten. Ik draaide me letterlijk 2 seconden om en toen bleek dat Snoopy en Heidi deze havermout ook kunnen waarderen. Aaaaand we’re done with the oatmeal!

Eetdagboek #5

‘s Avonds maak ik een buddha bowl, ik maak de Satay Buddha Bowl na die ik onlangs bij Freshii at. Ik kwam er tijdens het eten achter dat ik de tofu helemaal vergeten was. Desondanks was het een lekkere en vooral gezonde maaltijd. Even nodig tussen al dat slechte eten tussendoor in deze drukke periode!

Eetdagboek #5

Ik maakte als toetje voor Fabien deze lekkere ananas milkshake. Nam zelf ook een slokje: heel erg lekker. En heel simpel: gewoon wat bevroren ananas, een bolletje vanille ijs en een beetje melk en blenden maar.

Eetdagboek #5

Woensdag 17 augustus 2016
Dit keer maakte ik als ontbijt deze heerlijke havermout met amandelen, dadels en kokosbloesemsuiker. Zo lekker!

Eetdagboek #5

Donderdag 18 augustus 2016
Ik woon vrij dichtbij Spirit: het restaurant in de Groene Passage. Bij Spirit is er een groot buffet waarvan alles vegetarisch is en veel gerechten zelfs vegan. Je kunt het ter plekke in het restaurant opeten of zoals ik meestal doe, in een bakje meenemen. Je betaalt voor wat je opschept. Het is prijzig, maar het zo waard. Alles is zo vers en zo lekker. Ik verwende mezelf vandaag met een take away buffet en at dat thuis op als lunch. Smullen!

Eetdagboek #5

Ook kocht ik vegan Snickers. Nom so hard, echt.

Eetdagboek #5

‘s Avonds maakte ik deze salade met extra kastanje champignons erbij, stokbrood en linzensoep met olijfolie van de Kleinste Soepfabriek.

Eetdagboek #5

Vrijdag 19 augustus 2016
Als lunch maak ik scrambled tofu met rode ui en cherrytomaatjes op brood. Zalig!

Eetdagboek #5

Aankomend weekend bestaat Wateetjedanwel 3 jaar! Ik maak een heerlijke raw cheesecake en schiet alvast wat foto’s ervan. Yeah!

Eetdagboek #5

Zaterdag 20 augustus 2016
Vanavond eten we bij Fabien’s moeder. Ik ben heel benieuwd: ik ga voor het eerst de echte Franse aardappelgratin eten waar hij het al zoveel over heeft gehad. Hij heeft geen woord teveel gezegd: dit is smullen. Erbij eten we een zalige salade. Heel simpel, maar zo smaakvol.

Eetdagboek #5

Zondag 21 augustus 2016
‘s Avonds eten we één van onze favoriete gerechten: sabih. Niet het meest fotogenieke voedsel maar geloof me, je eet je vingers er bij op. En zoete aardappel friet uit de oven smaakt er ook lekker bij.

Eetdagboek #5

Maandag 22 augustus 2016
Vandaag bak ik deze heerlijke vegan bananen kokosmakronen.

Bananen kokosmakronen

Ook begin ik vandaag met de Testa Omega 3 vegan visolie capsules die ik mag testen van de fabrikant. Ik ben reuze benieuwd: ik heb veel goede reviews gelezen over dit bijzondere product. Wordt vervolgd!

Eetdagboek #5

Woensdag 22 augustus 2016
Tussendoor drink ik een bak koffie met een lekker tussendoortje: medjoul dadels gevuld met pindakaas en bestrooid met cacaopoeder. Gezond en lekker zoet!

Eetdagboek #5

‘s Avonds eet ik gekookte aardappelen, een burger die ik onlangs in een Belgische supermarkt kocht een een mislukte poging om de sla na te maken die ik afgelopen zaterdag bij mijn schoonmoeder at. Het was lekker, maar lang niet zo lekker als hoe zij het maakte. Ik blijf proberen!

Eetdagboek #5

Donderdag 23 augustus 2016
Ik start de ochtend met een ontbijtje bij de Mac in Den Haag: een egg mcmuffin en een cappuccino. Daarna ga ik shoppen in het mooie centrum en rond twaalf uur neem ik de tram richting Fabien, waar hij dan ook is na zijn werk. We stropen onze mouwen op om flink tekeer te gaan: alles moet leeg, leeg, leeg!

Eetdagboek #5

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply Anne

  Ik vind het ook altijd heel leuk om mee te mogen kijken met wat iemand eet. Fijn weekje achter de rug zie ik wel met veel lekker eten!

  24 augustus 2016 at 11:33
 • Reply Sandra

  Ik doe weer een hoop ideetjes op, thanks!
  Naah wat raar @ Aeroccino van Nespresso? Ik heb deze ook van Nespresso, hij zit vast aan mijn Krups apparaat en ik krijg heerlijk schuim met magere langhoudbare melk (die hele goedkope pakken bij Lidl (€0,45)) en met gewone magere melk uit de koeling. Verder vind ik sojamelk erg fijn uit de Aeroccino, megaveel schuim en het smaakt bijna romig.
  Zitten er wel 2 dingetjes bij (die draaiende dingen die je in het apparaat stopt haha), 1 voor koffie verkeerd (en dan krijg ik alsnog wat schuim) en 1 voor cappuccino, ik krijg bijna de indruk dat die er niet allebei bij zitten bij jou (want met die voor koffie verkeerd een cappucino kloppen lukt niet inderdaad)?

  24 augustus 2016 at 13:58
 • Reply Roos

  Ik vind het altijd erg leuk om mee te kijken in iemands eetdagboek! Wat heb je heerlijk gegeten zeg, vooral de vegan snickers zien er super uit.

  26 augustus 2016 at 11:30
 • reageer