Handig in de keuken #1

Handig in de keuken is nieuwe serie op Wat eet je dan wel waarin ik je ontdekkingen van producten laat zien zien die handig zijn in en om de keuken.

Keukenpincet
Hier was ik al een poosje op zoek naar en kwam het tegen bij Søstrene Grene: een pincet voor voedsel. Hiermee maak je je gerechten en baksels perfect. Bijvoorbeeld een out of place kruimeltje op een brownie dat er niet hoort en je mooi op de foto wil zetten zoals ik ondervond, zie onderstaande foto? No problem.

Handig in de keuken

Dit pincet was een koopje: slechts € 1,98. Heb je geen Søstrene Grene in de buurt, dan kun je het ook elders online kopen, zoals hier bij Bol.com. Wel een stuk duurder helaas, maar toch een aanwinst in de keuken van iedere foodie!

Eetbare bloemen
Deze eetbare bloemen gemaakt van eetpapier van Dr. Oetker kwam ik tegen in de supermarkt bij de bakartikelen. Superleuk om taartjes en cupcakes mee te versieren! De kleurstoffen zijn op natuurlijke basis.

Handig in de keuken

In­gre­di­ën­ten: zet­meel, kleu­ren­de le­vens­mid­de­len (saf­floer­plant-, ap­pel-, zwar­te bes- en ra­dijs­con­cen­tra­ten), plant­aar­dig vet (raap­zaad), kleur­stof (E133). Een doosje met 12 bloemetjes kost ongeveer € 1,95.

Ik gebruikte een vrolijk bloemetje op dit lekkere taartje, dat binnenkort online komt:

Handig in de keuken

Spiraalsnijder
Ik heb twee varianten: een kleine handzame en de originele grotere versie. De kleine variant is ideaal als je snel even wat courgetti wilt draaien, dat is dus spaghetti gemaakt van courgette. Met deze spiraalsnijder, ook wel spiralizer genoemd kun je twee diktes snijden.

De handzame kleine spiraalsnijder

De handzame kleine spiraalsnijder

Met de grotere versie kun je veel meer kanten op: die heeft drie verschillende messen voor drie type noodles: dun, dik en linten. Alle onderdelen kunnen in de afwasmachine!

De grotere versie met 3 verschillende messen

De grotere versie met 3 verschillende messen

Met die linten maak je dan bijvoorbeeld ‘tagliatelle’ van bijvoorbeeld wortel en met de dunne kun je prima ‘vermicelli’ van courgette voor in de soep mee draaien, zoals ik deed met deze vegan kippensoep, waarvan het recept snel op de website komt!

hidk-1-5

hidk-1-7

Kijk voor meer spiraalsnijder-recepten eens hier, om te zien wat ik er zoal al mee heb gemaakt!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer