Gemarineerde vleestomaten

Dit zomerse bijgerecht roept bij mij veel herinneringen op, omdat mijn vader het vroeger vaak maakte voor ons. Ik dacht er laatst aan terug en besloot het te maken. Het is niet zo lekker zoals mijn vader het maakte (net zoals het geval is met mijn moeders’ gebakken tomaat en ui) maar het komt zeker in de buurt. Heerlijk met stokbrood op een zomerse avond!

Heerlijk met reuzebonen salade waarvan het recept nog volgt!

Afdrukken

Gemarineerde tomaten

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 1 kilo vleestomaten
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 80 ml. olijfolie
  • 60 ml. balsamico azijn
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • handje peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Bereidingswijze

  • Snij de vleestomaten in plakken en leg ze in een bak. Ik gebruikte hiervoor een diepvriesdoos met deksel met inhoud van 1,75 liter. Deze van de HEMA zijn fijn!
  • Meng de rode ui, olijfolie, balsamico azijn, knoflook en peterselie in een schaaltje en verdeel dit over de tomaten.
  • Sluit het deksel op de diepvriesdoos en schudt goed heen en weer zodat alle plakken tomaat bedekt worden met de marinade.
  • Zet de doos in de koelkast zodat de tomaten kunnen marineren.
  • Om te serveren: rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren.
  • Verdeel over de tomaten en eventueel wat extra peterselie en serveer.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer