Afdrukken

Gemarineerde tomaten

Ingrediënten

Scale
  • 1 kilo vleestomaten
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 80 ml. olijfolie
  • 60 ml. balsamico azijn
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • handje peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Bereidingswijze

  • Snij de vleestomaten in plakken en leg ze in een bak. Ik gebruikte hiervoor een diepvriesdoos met deksel met inhoud van 1,75 liter. Deze van de HEMA zijn fijn!
  • Meng de rode ui, olijfolie, balsamico azijn, knoflook en peterselie in een schaaltje en verdeel dit over de tomaten.
  • Sluit het deksel op de diepvriesdoos en schudt goed heen en weer zodat alle plakken tomaat bedekt worden met de marinade.
  • Zet de doos in de koelkast zodat de tomaten kunnen marineren.
  • Om te serveren: rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren.
  • Verdeel over de tomaten en eventueel wat extra peterselie en serveer.