Gemarineerde tomaten
- 1 kilo vleestomaten
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 80 ml. olijfolie
- 60 ml. balsamico azijn
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- handje peterselie, fijngehakt
- 2 eetlepels pijnboompitten
- Snij de vleestomaten in plakken en leg ze in een bak. Ik gebruikte hiervoor een diepvriesdoos met deksel met inhoud van 1,75 liter. Deze van de HEMA zijn fijn!
- Meng de rode ui, olijfolie, balsamico azijn, knoflook en peterselie in een schaaltje en verdeel dit over de tomaten.
- Sluit het deksel op de diepvriesdoos en schudt goed heen en weer zodat alle plakken tomaat bedekt worden met de marinade.
- Zet de doos in de koelkast zodat de tomaten kunnen marineren.
- Om te serveren: rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren.
- Verdeel over de tomaten en eventueel wat extra peterselie en serveer.