Vegan gyros van oesterzwammen

Dit was smullen: pita’s gevuld met gyros gemaakt van oesterzwammen. Ik maakte er een heel simpel knoflooksausje bij. En wist je trouwens dat je pitabroodjes ook zelf kunt maken? Kijk hier maar eens. 

Ingrediënten voor 4 broodjes
300 gram oesterzwammen
1 ui, in dunne halve ringen gesneden
olie, om te bakken
2 eetlepels gyroskruiden
peper
zout
cherrytomaatjes (of gewone tomaat)
babyspinazie (of sla naar keuze)
4 pitabroodjes, kant en klaar of zelfgemaakt
vegan knoflooksaus, kant en klaar of zelfgemaakt: beetje vegan mayo (Mayolijn van Remia is het allerlekkerst!), wat vers fijngehakte knoflook, peterselie, peper zout en een beetje water om het te verdunnen. Even roeren en klaar is je vegan knoflooksaus!

Bereidingswijze
Snij de oesterzwammen eventueel in stukken. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de ui en oesterzwammen een paar minuten op hoog vuur. Voeg de gyroskruiden toe en zet het vuur lager. Bak een minuut of 10, roer regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Snij de pitabroodjes in en vul met de babyspinazie, tomaatjes en het ui-oesterzwammen mengsel. Serveer met de knoflooksaus.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

5 reacties

  • Reply Sarah

    Hmmm dit ziet er heerlijk uit!

    4 januari 2018 at 20:57
  • Reply Elize

    Dit is echt héééél lekker, dankjewel!

    26 januari 2018 at 10:55
  • Reply Yvonne

    Nu in de maak. Ik heb vanwege glutenintolerantie de broodjes vervangen voor zelfgemaakte frietjes uit de oven. Dan wordt het een soort kapsalon 🙂

    21 maart 2018 at 18:08
  • Reply Anneke

    Dit recept lijkt me lekker! Zou je de gyroskruiden kunnen vervangen met shoarmakruiden? Die heb ik al in huis namelijk.

    21 juni 2018 at 10:16
    • Reply Suzanne

      Ja, dat zou zeker kunnen!

      21 juni 2018 at 10:21

    reageer