Chocolade brownies van zwarte bonen

Het is misschien een beetje een vreemd idee om zwarte bonen te gebruiken voor brownies, maar je zult versteld staan van de smaak en textuur. Probeer het maar eens! 

Ingrediënten
1 blik zwarte bonen van 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
100 ml. olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
120 ml. appelmoes
1/2 cup/50 gram cacaopoeder
1/2 cup/100 gram lichtbruine basterdsuiker
2 teaspoons vanille extract
1 teaspoon instant koffie
50 gram bloem
1/2 teaspoon bakpoeder
1/2 teaspoon zeezout
50 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
50 gram walnoten, grof gehakt

Benodigdheden
vierkant bakblik van 20 cm. x 20 cm.
bakpapier
keukenmachine
spatel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet het bakblik in en bekleed met bakpapier.
  • Maal de zwarte bonen fijn tot puree in de keukenmachine. Voeg de olie, appelmoes, cacaopoeder, suiker, vanille extract en instant koffie toe en meng. Voeg dan de bloem, bakpoeder en zout toe en meng. Vouw de chocoladestukjes er door en de helft van de walnoten.
  • Schep het beslag in het bakblik en strijk glad met een spatel. Verdeel de rest van de walnoten er over.
  • Bak in de oven voor 15 – 20 minuten. Laat helemaal afkoelen en snij dan de brownie in vierkantjes.

Dit aangepaste recept komt uit het boek Veggie desserts+cakes, carrotcake and beyond van Kate Hackworthy. Probeer ook eens de no-bake rode bieten brownies!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer