Vegan barbecue buffet

Afgelopen weekend vierden we mijn vader’s verjaardag. Vanwege het mooie weer zou er gebarbecued worden en zorgde ik voor het grootste deel van het eten: vegan natuurlijk! Ik maakte een aantal salades en andere gerechtjes en laat je in dit artikel zien wat precies allemaal. 

Ik liet wel iets aan mijn familie, een koekje hier en een cakeje daar, maar zoveel tegelijk had ik nog nooit gemaakt. Ik ben de enige veganist in de familie en ik vond het bij voorbaat al een mooi idee om nu eens te laten proeven hoe lekker plantaardig kan zijn. Het werd een groot succes, iedereen heeft gesmuld!

Ook werd er als verrassing voor mijn vader opgetreden door een aantal zangers en zangeressen die prachtige liedjes zongen.

Het was een prachtige dag! Mijn zus maakte deze mooie foto van mijn vader en ik:

Omdat het best een werk was om voor zoveel mensen eten te maken besloot ik gerechten te maken die ik al eerder heb gemaakt, zodat ik wist dat het lekker zou worden en niet zou mislukken. Ik laat je hieronder zien wat we allemaal hebben gegeten met het recept er bij, zodat je het ook kunt maken!

Zoetigheden

Als eerste maakte ik een drietal zoetigheden voor aan het begin van de middag. De kokosmakronen wonnen aan populariteit!

Vanille kokosmakronen – recept

Crispy pindakaas nestjes – recept

Bananenbrood met walnoten – recept

Salades

No-egg eiersalade – recept

To’nein’salade – recept

Italiaanse pasta salade

Naar dit recept, maar de mozzarella (ik was toen nog vegetariër) heb ik vervangen door vegan feta. Deze feta kocht ik bij Ekoplaza en is op basis van tofu. Heb je meer tijd, kun je ook zelf feta maken:

Tofu feta op 2 manieren – recept

of onderstaande feta die je in de oven maakt op basis van amandelmeel:

Of je maakt deze vegan mozzarella!

Pasta pesto salade

Deze simpele maar zo’n lekkere salade maakte ik door gekookte en afgekoelde fusili pasta te mengen met deze vegan pesto, geroosterde pijnboompitjes, zongedroogde tomaten en verse tomaten.

Kikkererwten salade met venkel en avocado – recept

Bijgerechten

Gerookte zalm van wortel – recept

Hou er rekening mee dat deze wortel lang moet marineren, zeker zo’n 72 uur in de koelkast! Ik was hier iets te laat mee begonnen waardoor de zalm niet zo zacht was als de bedoeling was, maar toch was de smaak wel erg goed.

Baba ganoush – recept

Naanbrood van zoete aardappel – recept

Een favoriet hier thuis en deze viel bij iedereen ook erg in de smaak. Het even een werk, maar het echt waard!

Vegan bacon – recept

Gelukkig maakte ik hier extra veel van, want het ging helemaal op!

Verder had ik steaks, cordon bleus en gehaktschijven van Vegafit meegenomen voor op de barbecue. En naast komkommer en cherrytomaatjes had ik zelfgemaakte hummus meegenomen, naar het eenvoudige recept van Allerhande met toastjes er bij.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Emma

    Wauw, wat ziet dat er heerlijk uit zeg! Goed om te horen dat het aansloeg bij de aanwezigen!
    Fijn dat je meteen alle receptjes erbij hebt geplaatst. Mij spreekt de kokosmakronen en wortel van zalm gemaakt aan.

    9 juli 2018 at 14:43
  • reageer