Sophia’s zomerse pasta

Dit recept komt het uit boek Eet jezelf mooi, slank en gelukkig van Amber Albarda. Ik heb het al heel lang in huis en er veel uit gemaakt, maar deze pasta maakte ik afgelopen week voor het eerst. En zeker niet voor het laatst, want wow, wat een heerlijk gerecht! Het recept is ook online te vinden en wel hier. Om te zien welke recepten van Amber Albarda ik nog meer heb gemaakt, klik je hier.

Sophia's zomerse pasta

Ingrediënten voor 4 personen
1 kilo rijpe tomaten, in stukjes gesneden
2 bollen verse mozzarella, in stukken gescheurd
2 kleine rode uien, in dunne halve ringen gesneden
15 ontpitte groene olijven, in stukjes gesneden
15 ontpitte zwarte olijven, in stukjes gesneden
2 eetlepels grof gehakte kappertjes
3 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 eetlepels grof gehakte platte peterselie
1/2 theelepel gedroogde oregano
zeezout en versgemalen peper
6 eetlepels extra vergine olijfolie
500 gram speltspaghetti
12 zongedroogde tomaatjes in olie, gehalveerd

Bereidingswijze
Meng in een grote kom de tomaten, mozzarella, uien, olijven, kappertjes, lente-uitjes, knoflook, peterselie, oregano en een beetje zout en peper. Schenk de olijfolie erbij en hussel goed. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Voeg de uitgelekte, warme pasta toe aan de kom en roer goed door. Verdeel de pasta over vier diepe borden en verdeel de zongedroogde tomaatjes erover.

Sophia's zomerse pasta

Sophia's zomerse pasta

Sophia's zomerse pasta

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer