Risotto met plantaardige tonijn

Risotto is zo’n gerecht waarvan veel mensen denken dat het heel veel werk en ingewikkeld is. En eerlijk, dat dacht ik vroeger ook. Maar het is juist een ontzettend eenvoudig gerecht waarvan je in de basis maar een paar ingrediënten nodig hebt en een klein half uurtje van je tijd. En lekker dat het is! Deze versie met plantaardige tonijn en erwten zal zeker in de smaak vallen!

Afdrukken

Risotto met plantaardige tonijn

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • ongeveer 16 cherrytomaatjes aan de tak
  • scheutje olijfolie
  • peper
  • zout
  • 150 gram diepvrieserwten
  • 1 liter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 35 gram plantaardige boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 gram risottorijst
  • 1 blik plantaardige tonijn op water van Princes
  • optioneel: citroen, geraspte plantaardige Parmezaanse kaas en stokbrood

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de cherrytomaatjes en dep ze droog. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal.
  • Bak de cherrytomaatjes een minuut of 15 in de oven.
  • Kook de erwten in een steelpan met water voor een minuut of 4, giet af en zet apart.
  • Maak groentebouillon door het water te koken en het groentebouillonblokje er in op te lossen.
  • Smelt de plantaardige roomboter in een pan.
  • Bak de ui een minuut of 2 tot het glazig wordt.
  • Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de risotto toe, roer door de ui en knoflook en bak een minuut of 2 en schep regelmatig om.
  • Voeg ongeveer een kopje of soeplepel groentebouillon toe en roer door.
  • Wacht tot het vocht is verdampt en voeg dan weer wat groentebouillon toe.
  • Herhaal dit tot je alle groentebouillon hebt gebruikt.
  • Voeg de plantaardige tonijn toe aan de risotto en roer dan voorzichtig de erwten erdoor.
  • Garneer met de geroosterde cherrytomaatjes, schijfjes citroen en naar smaak geraspte plantaardige Parmezaanse kaas en stokbrood en serveer.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Suuz

    Ziet er lekker uit! Ik vind risotto ook niet heel ingewikkeld. Je moet er wel bij blijven, dus het kost vooral tijd/aandacht, maar is niet complex. Wel heel lekker om mee te variëren.
    Ik hou deze in gedachten!

    6 maart 2023 at 14:35
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star