Afdrukken

Risotto met plantaardige tonijn

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • ongeveer 16 cherrytomaatjes aan de tak
  • scheutje olijfolie
  • peper
  • zout
  • 150 gram diepvrieserwten
  • 1 liter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 35 gram plantaardige boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 gram risottorijst
  • 1 blik plantaardige tonijn op water van Princes
  • optioneel: citroen, geraspte plantaardige Parmezaanse kaas en stokbrood

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de cherrytomaatjes en dep ze droog. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal.
  • Bak de cherrytomaatjes een minuut of 15 in de oven.
  • Kook de erwten in een steelpan met water voor een minuut of 4, giet af en zet apart.
  • Maak groentebouillon door het water te koken en het groentebouillonblokje er in op te lossen.
  • Smelt de plantaardige roomboter in een pan.
  • Bak de ui een minuut of 2 tot het glazig wordt.
  • Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de risotto toe, roer door de ui en knoflook en bak een minuut of 2 en schep regelmatig om.
  • Voeg ongeveer een kopje of soeplepel groentebouillon toe en roer door.
  • Wacht tot het vocht is verdampt en voeg dan weer wat groentebouillon toe.
  • Herhaal dit tot je alle groentebouillon hebt gebruikt.
  • Voeg de plantaardige tonijn toe aan de risotto en roer dan voorzichtig de erwten erdoor.
  • Garneer met de geroosterde cherrytomaatjes, schijfjes citroen en naar smaak geraspte plantaardige Parmezaanse kaas en stokbrood en serveer.