Afdrukken
Risotto met plantaardige tonijn
Print recept
Auteur:
Suzanne
Genoeg voor:
4
personen
1
x
Ingrediënten
Scale
1x
2x
3x
ongeveer
16
cherrytomaatjes aan de tak
scheutje olijfolie
peper
zout
150 gram
diepvrieserwten
1
liter water
1
groentebouillonblokje
35 gram
plantaardige boter
1
ui, gesnipperd
2
teentjes knoflook, fijngehakt
300 gram
risottorijst
1
blik plantaardige tonijn op water van Princes
optioneel: citroen, geraspte plantaardige Parmezaanse kaas en stokbrood
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de cherrytomaatjes en dep ze droog. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal.
Bak de cherrytomaatjes een minuut of 15 in de oven.
Kook de erwten in een steelpan met water voor een minuut of 4, giet af en zet apart.
Maak groentebouillon door het water te koken en het groentebouillonblokje er in op te lossen.
Smelt de plantaardige roomboter in een pan.
Bak de ui een minuut of 2 tot het glazig wordt.
Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
Voeg de risotto toe, roer door de ui en knoflook en bak een minuut of 2 en schep regelmatig om.
Voeg ongeveer een kopje of soeplepel groentebouillon toe en roer door.
Wacht tot het vocht is verdampt en voeg dan weer wat groentebouillon toe.
Herhaal dit tot je alle groentebouillon hebt gebruikt.
Voeg de plantaardige tonijn toe aan de risotto en roer dan voorzichtig de erwten erdoor.
Garneer met de geroosterde cherrytomaatjes, schijfjes citroen en naar smaak geraspte plantaardige Parmezaanse kaas en stokbrood en serveer.
Vind het online
:
https://wateetjedanwel.nl/risotto-met-plantaardige-tonijn/