Havermout crêpes

Dit yummy ontbijtje maakte ik afgelopen weekend voor mezelf. Of eerlijk gezegd werd het een brunch: ontbijt en lunch in één. Een ware party on a plate! En waarschijnlijk heb je de ingrediënten voor de crêpes gewoon al in je keukenkastje staan! 

Ingrediënten voor ongeveer 5 crêpes
360 ml. amandelmelk (of andere plantaardige melk)
1 cup/90 gram havermout
1 eetlepel gebroken lijnzaad
snufje zout
kokosolie

Bereidingswijze
Meng de amandelmelk, havermout, lijnzaad en zout in een keukenmachine of blender tot een glad beslag. Verhit wat kokosolie in een crêpes- of koekenpan en giet er een kleine hoeveelheid beslag in. Draai de pan rond zodat het beslag zich over de bodem verspreid. Bak de crêpes aan beide kanten goudbruin. Vouw ze twee keer doormidden en leg ze in een kom of op een bord. Lekker met pindakaas, maple syrup, geraspte kokos, vers fruit en/of wat plantaardige yoghurt vermengd met jam.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Vegan chocolade kokosijs

Vegan chocolade kokosijs

Dit ijs is verrukkelijk, je maakt het met maar 4 ingrediënten (geen banaan!) zonder ijsmachine én het is vegan. What's not to like? ...
Spelt chapati brood

Spelt chapati brood

Chapati is een Indiaas soort brood, dat veel gegeten wordt bij gerechten als curry. Het lijkt op naanbrood, maar het verschil is dat dit chapati brood veel dunner is omdat gist wordt weggelaten, waardoor het niet rijst. Deze chapati is heel makkelijk om te maken met maar 3 ingrediënten! Lekker bij deze ...
Aardbeien chia jam

Aardbeien chia jam

Deze gezonde en zeer smaakvolle jam maak je met maar 3 ingrediënten! Omdat chiazaadjes uitzetten in combinatie met vocht heb je geen geleermiddel nodig om deze jam te maken ...
Kokos fruit ijsjes

Kokos fruit ijsjes

Heerlijke frisse ijsjes op basis van kokoswater en vers fruit ...
Choco coco bonbons

Choco coco bonbons

Hmm, dit is echt lekker: met maar 3 ingrediënten maak je deze heerlijke chewy chocolade kokos bonbons ...
Plantaardige chocolade topping

Plantaardige chocolade topping

Hele lekkere ontdekking: meng 2-4 tablespoons/30 - 60 ml. gesmolten kokosolie met 2-4 teaspoons/5 - 10 gram cacaopoeder. Let op: de kokosolie mag niet heet zijn. Giet een beetje over een bolletje ijs, mengsel wordt hard en knapperig, zoals ze dat in America Magic Shell noemen. Heerlijk! Ook lekker met ...
Vegan mini meringues

Vegan mini meringues

Op basis van, echt waar: kikkererwtenvocht. Het water wat normaal door de gootsteen verdwijnt bij het afgieten van kikkererwten blijkt een basis voor vegan lekkers als schuimpjes, slagroom en meringues, dat verwacht je toch niet? Er is zelfs een naam voor het zetmeelrijke goedje: aquafaba. Op deze website kun je ...
Geroosterde radijs

Geroosterde radijs

Radijsjes worden meestal rauw gegeten als gezonde snack of in de sla of door rauwkost. Deze pittige scherpe groente krijgt een heel andere en mildere smaak door het te roosteren. Geroosterde radijs: verrassend lekker! ...
Wraps met hummus en wortel

Wraps met hummus en wortel

Heel eenvoudig maar vol smaak: wraps met hummus, wortel en tuinkers. Ideaal als snelle lunch! ...
Facon

Facon

Facon: bacon met de f van fake. Fake bacon dus. Deze vegan versie is gemaakt van shii takes en is een prima hartige vervanger voor bacon in gerechten zoals carbonara pasta en ook lekker als gezonde snack voor tussendoor ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer