Maïssoep

Soep kan natuurlijk het hele jaar, maar tijdens de herfst begin ik er toch echt meer trek in te krijgen. Ik maakte daarom deze heel lekkere stevige maïssoep. Helemaal niet moeilijk om te maken! Lekker met zelfgemaakte soepstengels en/of vegan bacon

Ingrediënten
olie, om te bakken
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, in plakjes
1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes
3 tablespoons/35 gram bloem
250 ml. plantaardige melk
500 ml. groentebouillon
1 teaspoon zout
1 teaspoon gerookte paprikapoeder
1 teaspoon peterselie
4 maïskolven
1 teaspoon appelciderazijn

Bereidingswijze
Verhit de olie in een wok en bak de ui, paprika en bleekselderij voor een minuut of 10 tot het zacht begint te worden. Voeg de aardappel toe en meng. Bestrooi met de bloem en bak een paar minuten. Giet dan de plantaardige melk en groentebouillon erbij. Voeg het zout, gerookte paprikapoeder en peterselie toe en kook voor ongeveer 20 minuten op een laag vuurtje. Haal de korrels van de maïskolven en kook die een minuut of 5 mee. Pureer de soep helemaal of gedeeltelijk met een staafmixer.

Lekker met zelfgemaakte soepstengels

En/of vegan bacon er bij

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer