Crispy nori sesam chips

Een krokante, luchtige én superlekkere snack die je in nog geen kwartiertje maakt met maar 4 ingrediënten. Nori-son om het op zijn minst niet te proberen! 🙂 

Ingrediënten
3 nori vellen
1 1/2 tablespoon sojasaus
2 1/2 teaspoon sesamolie
sesamzaadjes

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Neem 3 nori vellen en leg ze met de glimmende kant naar boven op het bakpapier. Meng de sojasaus met de sesamolie en bestrijk de norivellen er mee met behulp van een bakkwastje. Verdeel er dan sesamzaadjes over en bak 8 minuten in de oven. Leg de vellen op een taartrooster en laat afkoelen. Knip ze vervolgens in stukjes en serveer!

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Paaseitjes bark

Paaseitjes bark

Voor de paasdagen heb ik een heerlijk ideetje voor je: chocolade bark met paaseitjes! Bark is het Engelse woord voor schors trouwens, niet te verwarren met barf, wat een heel andere betekenis heeft. Hoe dan ook, je kunt hier volop mee variëren met wat je hebt liggen aan chocolade en ...
Vegan honing van maïskolven - TikTok ontdekkingen #27

Vegan honing van maïskolven – TikTok ontdekkingen #27

In deze serie probeer ik food hacks en recepten uit die ik tegenkom op TikTok. Deze keer werd mijn interesse gewekt door een filmpje van een vrouw die een pannetje water liet zien waarin de twee maïskolven zonder maïs erop liet koken. Het resultaat met een paar toevoegingen: vegan honing! ...
veganistische versie van het dessert Eton Mess

Eton Less

Ik noem het Eton Less: een plantaardige variant van het bekende Engelse toetje Eton Mess. Mocht je dit niet kennen, dit bestaat uit verkruimelde meringues gemengd met slagroom en rood fruit. Het rode fruit bestaat deels uit verse frambozen en deels uit gepureerde frambozen. En de vegan meringues maakte ik ...
Meringues gemaakt van het vocht uit een blik kikkererwten ook wel aquafaba genoemd

Vegan aquafaba meringues

Gooi het vocht uit een blik kikkererwten niet weg: je kunt er heerlijke dingen mee maken. Wat dacht je van meringue? In dit artikel laat ik je zien hoe je ze maakt met het vocht dat ook wel aquafaba wordt genoemd. Hartstikke makkelijk, het kost je alleen wat geduld aangezien ...
wortelzalm, zalm van wortel, winterwortel zalm, vegan, veganistische zalm, plantaardig, plantbased, vegan vis

Wortelzalm

Wist je dat je met wortels een heel overtuigende plantaardige versie van gerookte zalm kunt maken? Ik doe dat met behulp van liquid smoke, een goedje dat voor de onmisbare rookgeur- en smaak zorgt ...
Vegan kaasfondue

Vegan kaasfondue

Kaasfondue als veganist? Geen probleem! Deze plantaardige versie staat in weinig tijd op tafel en is hartstikke lekker! Voor deze kaasfondue gebruikte ik plantaardige geraspte kaas als basis ...
Havermout - bananen muffins

Havermout – bananen muffins

Deze muffins zijn naast tussendoortje heel geschikt als ontbijt-to-go. Ze bestaan uit slechts een handvol ingrediënten, zijn voedzaam en vullen goed en je kunt er allerlei kanten mee op qua toppings en mix-ins ...
Pasta chips - TikTok ontdekkingen #18

Pasta chips – TikTok ontdekkingen #18

Deze pasta chips kwam vele malen voorbij in mijn For You pagina op TikTok. Om eerlijk te zijn had ik er een hard hoofd in, zou dit echt lekker zijn? Tijd om het uit te proberen! Ik maakte het met twee soorten pasta en met twee soorten vegan kaas ...
Mini pizza's met plantaardige kaas

Mini pizza’s met plantaardige kaas

Deze heerlijke mini pizaatjes maak je heel eenvoudig zelf. Lekker met alleen geraspte plantaardige kaas maar je kunt ook eindeloos variëren met toppings, ik gebruikte plantaardige geraspte kaas, olijven en tomaatjes, maar wat dacht je van artisjok, champignons, kappertjes of geroosterde paprika? Ideaal om restjes mee op te maken! ...
Pittige pinda noodles - TikTok ontdekkingen #17

Pittige pinda noodles – TikTok ontdekkingen #17

Dat je met een paar ingrediënten iets heel lekkers kunt maken bewijst dit recept voor pittige noodles wel dat ik op TikTok tegen kwam. Heel eenvoudig om te maken en zo lekker! Ik maakte ook een gezondere versie die koolhydraatarm is ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer