Crispy nori sesam chips

Een krokante, luchtige én superlekkere snack die je in nog geen kwartiertje maakt met maar 4 ingrediënten. Nori-son om het op zijn minst niet te proberen! 🙂 

Ingrediënten
3 nori vellen
1 1/2 tablespoon sojasaus
2 1/2 teaspoon sesamolie
sesamzaadjes

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Neem 3 nori vellen en leg ze met de glimmende kant naar boven op het bakpapier. Meng de sojasaus met de sesamolie en bestrijk de norivellen er mee met behulp van een bakkwastje. Verdeel er dan sesamzaadjes over en bak 8 minuten in de oven. Leg de vellen op een taartrooster en laat afkoelen. Knip ze vervolgens in stukjes en serveer!

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Crispy sperziebonen

Crispy sperziebonen

Deze heerlijke en gezonde snack maak je in een handomdraai. En ze zijn verrassend lekker: krokante sperziebonen! De oven doet het meeste werk ...
Chiapudding met havermout

Chiapudding met havermout

Je bent vast al bekend met chiapudding: een mengsel van chiazaadjes en plantaardige melk, die samen in een paar uur tijd de structuur van pudding zorgen. Lekker en supergezond, maar ik heb onlangs een iets andere wijze ontdekt waar ik erg enthousiast over ben: chiapudding met havermout! Dit zorgt ook ...
Chocolade-pindakaas rijstwafels - TikTok ontdekkingen #31

Chocolade-pindakaas rijstwafels – TikTok ontdekkingen #31

In deze serie probeer ik hacks en recepten uit die ik op TikTok heb ontdekt. Deze keer een eenvoudige maar oh zo lekkere: een soort Snickers achtige reep gemaakt met rijstwafels, pindakaas en chocolade! ...
Honey sriracha bagels - TikTok ontdekkingen #29

Honey sriracha bagels – TikTok ontdekkingen #29

In deze serie probeer ik foodhacks en bijzondere combinaties op het gebied van eten en drinken die ik voorbij zag komen op TikTok. Met deze keer een bagel belegd met zoet en pittig: namelijk honing en sriracha! ...
Hollandse pot Nederlandse gerechten veganized veganistische plantaardige plantbased vegetarische lactosevrij versie van poffertjes

Vegan Hollandse pot #1: poffertjes

Deze nieuwe serie met typische Hollandse recepten maar dan vegan trap ik af met een heerlijk gerecht: poffertjes! Wie lust ze niet? Ik ben er echt dol op en heb een heerlijke vegan versie gemaakt. Het ei wordt vervangen door een ingrediënt dat je niet snel zou verwachten ...
Chocolade dadels

Chocolade dadels

Tover medjool dadels om tot heerlijke chocolaatjes! In dit artikel laat ik je drie ideetjes zien om te vullen, maar de variaties zijn eindeloos ...
Paaseitjes bark

Paaseitjes bark

Voor de paasdagen heb ik een heerlijk ideetje voor je: chocolade bark met paaseitjes! Bark is het Engelse woord voor schors trouwens, niet te verwarren met barf, wat een heel andere betekenis heeft. Hoe dan ook, je kunt hier volop mee variëren met wat je hebt liggen aan chocolade en ...
Vegan honing van maïskolven - TikTok ontdekkingen #27

Vegan honing van maïskolven – TikTok ontdekkingen #27

In deze serie probeer ik food hacks en recepten uit die ik tegenkom op TikTok. Deze keer werd mijn interesse gewekt door een filmpje van een vrouw die een pannetje water liet zien waarin de twee maïskolven zonder maïs erop liet koken. Het resultaat met een paar toevoegingen: vegan honing! ...
veganistische versie van het dessert Eton Mess

Eton Less

Ik noem het Eton Less: een plantaardige variant van het bekende Engelse toetje Eton Mess. Mocht je dit niet kennen, dit bestaat uit verkruimelde meringues gemengd met slagroom en rood fruit. Het rode fruit bestaat deels uit verse frambozen en deels uit gepureerde frambozen. En de vegan meringues maakte ik ...
Meringues gemaakt van het vocht uit een blik kikkererwten ook wel aquafaba genoemd

Vegan aquafaba meringues

Gooi het vocht uit een blik kikkererwten niet weg: je kunt er heerlijke dingen mee maken. Wat dacht je van meringue? In dit artikel laat ik je zien hoe je ze maakt met het vocht dat ook wel aquafaba wordt genoemd. Hartstikke makkelijk, het kost je alleen wat geduld aangezien ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer