Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

De pindakaaskoekjes die ik laatst maakte met slechts 4 ingrediënten waren zo’n succes, dat ik benieuwd was of ik met amandelpasta ook zoiets lekkers kon maken. En ja hoor: recept iets aangepast, missie gelukt! En hoe. 

Ingrediënten voor ongeveer 9 stuks

120 gram amandelpasta
75 gram suiker
1/2 rijpe banaan
1/2  teaspoon baking soda
optioneel: grofgehakte amandelen en gesmolten pure chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten, eventueel met een mixer, bij mij ging het prima met een pollepel. Plaats kleine balletjes deeg op het bakpapier en druk iets plat. Verdeel er eventueel grofgehakte amandelen over. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes, want ze lopen uit tijdens het bakken. Bak de koekjes voor 8 – 10 minuten. Laat helemaal afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt. Herhaal tot het deeg op is en alle koekjes gebakken zijn. Doop ze eventueel voor een derde in gesmolten pure chocolade en leg ze op een vel bakpapier tot de chocolade hard is geworden.

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Groentechips van rode biet, pastinaak en zoete aardappel

Groentechips van rode biet, pastinaak en zoete aardappel

Probeer eens deze groentechips in plaats van die met aardappel. Omdat ze in de oven worden gebakken zijn ze een stuk beter voor de lijn en je krijgt er meteen wat extra groenten door binnen! ...
Gesuikerde sinaasappelschillen (met bonus siroop!)

Gesuikerde sinaasappelschillen (met bonus siroop!)

Sinaasappelschillen? Die gooi je toch weg, right? Ja, dat dacht ik dus ook. Tot ik erachter kwam dat je ze heel makkelijk om tot toveren tot een lekkernij dat je gerust snoep kunt noemen: gesuikerde sinaasappelschil of in het Engels: candied orange peels. Leuk om cadeau te doen! Na het inkoken ...
Hot coco choco

Hot coco choco

Een echte lekkere comfort drink: warme kokosmelk met extract van cacao nibs en kokos ...
Zelf pitabroodjes maken

Zelf pitabroodjes maken

Voor veel dingen geldt: zelf maken is zoveel lekkerder. En dat gaat zeker op voor deze pitabroodjes. Deze broodjes zijn heerlijk: luchtig van binnen en dun en krokant van buiten. Het is niet veel werk, hou er alleen rekening mee dat het deeg 4 uur moet rijzen voor je er ...
Peanut butter cups

Peanut butter cups

Vele jaren geleden proefde ik voor het eerst de combinatie pindakaas en chocolade tijdens een vakantie in Amerika. Daar is het peanut butter chocolate everything, zoals in de bekende Reese's Peanut Butter Cups: platte ronde schijven chocolade gevuld met pindakaas. Zo lekker! Ik besloot ze thuis na te maken en dat ...
Kaneelbroodjes van banaan

Kaneelbroodjes van banaan

Dit geniale recept voor een gezonde versie van cinnamon buns, oftewel kaneelbroodjes kwam onlangs voorbij op Pinterest. Zodra ik het zag wilde ik het meteen proberen: wat een goed idee, zou dit lekker zijn? ...
Chai tea latte

Chai tea latte

Eén van mijn favoriete drankjes is chai tea latte. Ooit voor het eerst geproefd bij Starbucks en sindsdien ben ik er dol op en heb ik vele versies gemaakt zoals deze. Deze chai latte maak je snel en is goed voor 2 flinke mokken ...
Valentijnsdag: bladerdeeg hartjes met jam

Valentijnsdag: bladerdeeg hartjes met jam

Een eenvoudige maar lekkere én romantische snack of onderdeel van het Valentijnsontbijt: hartjes van bladerdeeg met aardbeienjam! Natuurlijk kun je ook variëren met andere soorten jam ...
Zelf popcorn maken

Zelf popcorn maken

Weinig zo lekker als op de bank een grote schaal popcorn wegeten bij een spannende serie of film. In de supermarkt kun je terecht voor vele soorten kant en klare popcorn en van die papieren zakken die je in de magnetron kunt doen. Geloof me: heb je eenmaal zelf popcorn ...
Chia pudding met mango

Chia pudding met mango

Chiazaadjes zijn supergezond: boordevol omega 3 vetzuren, proteïne en ijzer. Maar liefst 3 keer zoveel ijzer dan in spinazie. Eat this, Popeye!  ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer