Queal vegan Banana Mania maaltijdvervangers

Het kan soms heel lastig zijn om buiten de deur aan een volwaardige vegan maaltijd te komen. Zeker tijdens spontane dagjes weg naar een voor mij onbekende stad of een uitje over de grens kan frustrerende momenten opleveren. Onlangs nog bevond ik me in een stadje in België waar gewoonweg niets te krijgen was dat ik ‘mocht’. Om dan niet terug te hoeven vallen op dan maar een zak chips, heb ik nu iets nieuws ontdekt: ik mocht de nieuwe vegan bananen shake van Queal proberen. In dit artikel lees je wat ik ervan vind! 

Ook wanneer er wel veganistische opties zijn, zijn deze bij lange na niet altijd gezond. En buiten dat, er zijn wel leukere dingen te verzinnen dan een stad af te speuren op een maaltijd die je mag of wil. Queal werd in 2014 in Nederland gelanceerd en met succes. Queal is trouwens een combinatie van de woorden quick en meal en je spreekt het uit als kwiel. Het idee achter deze maaltijdvervangers is dat je voedsel niet altijd hoeft te zien als maaltijden, maar als voeding: je lichaam geven wat het nodig heeft. Dat scheelt weer nadenken over of je wel voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt tijdens het eten van deze vervanger als ontbijt, lunch of diner: hier zit alles in!

Alles wat je lichaam nodig heeft
Na uitgebreide research in samenwerking met voedingsdeskundigen zijn de maaltijden samengesteld: ze voldoen aan de dagelijkse hoeveelheden eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen. De ingrediënten van de mixen van Queal zijn van natuurlijke oorsprong waarvan de basis havermeel van Scottish Oats is. Andere basis ingrediënten zijn maltodextrine (uit maïs), hoogwaardige erwten & rijsteiwitten en sojameel. Ook is de mix lactose vrij en een bron van vezels. Klinkt goed, right? Ik wilde dat wel eens proberen!

Easy as 1 2 3
Ik ontving 3 zakken met de Vegan Banana mania mix. Ik ben blij: ik vind banaan altijd erg lekker bij shakes. Ook wordt er een mengbeker en maatschepje bij geleverd. De instructies zijn duidelijk: in 3 stappen maak je de shake, oftewel je ontbijt lunch of diner klaar:

  1. Vul de mengbeker met 350 ml. water. Op internet las ik dat je ook (plantaardige) melk kunt gebruiken en zelf lijkt me kokoswater erg lekker om nog eens te proberen.
  2. Voeg de bij jouw lifestyle passende hoeveelheid Queal poeder toe: in mijn geval zijn dat 5 schepjes dat gelijk staat aan 178 gram.
  3. Draai het deksel er op en shaken maar: 30 seconden en dan is je shake klaar.

Laten staan
Ook hier was ik goed voorbereid: op internet las ik dat de shake een stuk lekkerder en dikker is nadat je het een uurtje laat staan in de koelkast. Ik neem een slokje en ben niet meteen enthousiast: er zit niet heel veel smaak aan en ik vind het best waterig. In de koelkast wordt de shake dikker van structuur. Ik ben het hier helemaal mee eens, het wordt inderdaad een dikkere shake (yum!) en de smaak is aanzienlijk beter. Ik zit er vol van: dit vult!

Ontbijt
Ik zou deze shake zelf vooral inzetten als ontbijt. Het schiet er bij mij (zoals bij zoveel) zo vaak bij in om in de ochtend even een ontbijt te maken. Ik weet het, het is de belangrijkste maaltijd van de dag! Deze shake kun je al van te voren maken, het blijft aangemaakt met water zo’n 12 uur goed op kamertemperatuur en zet je ‘m in de koelkast dan blijft de shake anderhalve dag goed. Ideaal om de avond ervoor al te maken dus.

Standby maaltijd voor onderweg
En het is dus een ideale achter-de-hand voor wanneer je een dagje weg gaat en niet helemaal er zeker van kunt zijn dat je als veganist aan een goede maaltijd kunt komen. Je hebt ook wel wat beters te doen dan je druk te maken over waar je een maaltijd kunt eten, toch?

Wil je meer weten over de producten van Queal of de producten bestellen? Neem dan een kijkje op de website.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Queal.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer