Taco’s met spicy bloemkool

Taco's met spicy bloemkool

Wat een heerlijk gerecht is dit. Taco’s van kleine wraps gevuld met pittige bloemkoolroosjes met rode ui uit de oven, rode kool en vegan feta kaas. Die laatste maak je ook heel makkelijk gewoon zelf. Smullen! 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 60 ml. limoensap
  • scheutje Tabasco chipotle (als je hier niet aan kan komen kun je het weglaten)
  • 2 teentjes knoflook
  • kerriepoeder, naar smaak
  • chilipoeder, naar smaak
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes gesneden
  • 1/2 rode ui, in dunne dingen gesneden
  • 8 kleine wraps
  • vegan feta kaas, kijk hier voor het recept
  • rode kool, in dunne reepjes gesneden
  • verse koriander
  • Sriracha (hete chilisaus), optioneel
  • partjes limoen om te serveren

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een plat bakblik met aluminiumfolie. Meng het limoensap, Tabasco chipotle, knoflook, kerriepoeder, chilipoeder en zout. Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom en voeg de saus toe en zorg dat alle roosjes ermee bedekt zijn. Stort de bloemkoolroosjes op het bakblik en verdeel de rode uien er over. Bak de groenten 20 minuten in de oven, schudt halverwege de groenten om. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul ze met de bloemkool en rode ui. Verkruimel dan de feta er over en garneer met rode kool, koriander en partjes limoen en eventueel wat Sriracha saus.

Taco's met spicy bloemkool

Taco's met spicy bloemkool

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer