Vegan brownie driehoekjes

Natuurlijk, je kunt gewoon brownies bakken. Heerlijk. Maar je kunt er ook iets feestelijks van maken door ze in driekhoekjes te snijden en de snijkant te dopen in chocolade en te bestrooien met lekkers als kokos en hazelnoot. Voor ieder wat wils! Lekker bij de koffie of thee of met een bolletje ijs als dessert.

Ingrediënten voor ongeveer 12 vegan brownie driehoekjes

  • 250 gram appelmoes, zelfgemaakt of uit een pot
  • 1 theelepel vanille extract
  • 35 gram cacaopoeder
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 60 gram suiker
  • 90 gram pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
  • twee eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 1/2 tot een hele eetlepel cacaopoeder
  • toppings zoals geraspte kokos, gehakte hazelnoten, discodip (vegan verkrijgbaar bij Ekoplaza) en gemalen gevriesdroogde aardbeien

Benodigdheden

  • vierkant bakblik van 20 cm. x 20 cm.
    bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier. Meng de appelmoes met vanille extract in een kom. Voeg de cacaopoeder, meel en baking soda er aan toe en meng de suiker en chocolade er door. Schep het beslag in het bakblik en bak voor 30 minuten in de oven en laat 10 minuten in het bakblik afkoelen. Laat het verder afkoelen op een rooster. Snij 9 vierkantjes en ieder vierkantje doormidden zodat je driehoekjes krijgt. Meng de kokosolie met de cacaopoeder tot het de gewenste kleur en dikte heeft. Doop ieder driehoekje met de snijkant in het cacaomengsel en dip vervolgens in de  gewenste topping zoals kokos of hazelnoot. Een paar dagen te bewaren in een goed afgesloten doos in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Nicolet

    Hoi, lekker recept! Omdat ik je site erg leuk en informatief vind heb ik op je gestemd!
    Groet
    Nicolet

    2 maart 2018 at 14:04
    • Reply Suzanne

      Dank je wel voor het compliment en je stem Nicolet!

      2 maart 2018 at 14:04
  • Reply Aafke

    Hoi, ik heb ook op deze site gestemd. Vaak nieuwe artikelen en goed uitgelegd. En wat ik ook erg fijn vind is dat je vaak kort, bondig en duidelijk bent waardoor ik erg veel recepten ook daadwerkelijk maak. Hoop dat je wint! 😉

    Groetjes Aafke

    3 maart 2018 at 08:59
  • reageer