Kaneelbroodjes van banaan

Dit geniale recept voor een gezonde versie van cinnamon buns, oftewel kaneelbroodjes kwam onlangs voorbij op Pinterest. Zodra ik het zag wilde ik het meteen proberen: wat een goed idee, zou dit lekker zijn?

Het antwoord is: ja! Toegegeven: er gaat niks boven een nog warm kaneelbroodje die net uit de oven komt, maar dit is absoluut een goed alternatief voor wanneer je op je lijn of wat extra op je algehele gezondheid wil letten. In plaats van dadelpasta in het recept gebruikte ik dadelstroop, dat een stuk goedkoper is maar minstens zo lekker.

Ingrediënten
4 rijpe bananen
kaneel
dadelstroop, zoals deze

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 120 graden. Haal de helft van de schil van de banaan er af en snij de banaan in de lengte in 3 of 4 repen. Leg de banaan op een met bakpapier beklede bakplaat en trek de rest van de schil er voorzichtig af, en duw de repen los van elkaar. Doe dit met alle vier de bananen. Bak de bananen voor een uur, haal ze uit de oven en laat ze een kwartiertje afkoelen. Maak de bananen los van het bakpapier, voorzichtig met een bot mes en keer ze om, zodat ze meest vochtige kant naar boven ligt. Smeer wat dadelstroop over de bananenrepen en bestrooi met kaneel. Rol de repen op en zet de rechtop naast elkaar in een bakblik of ovenschaal. Zet deze nog anderhalf tot twee uur in de oven.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer