Zelf popcorn maken

Weinig zo lekker als op de bank een grote schaal popcorn wegeten bij een spannende serie of film. In de supermarkt kun je terecht voor vele soorten kant en klare popcorn en van die papieren zakken die je in de magnetron kunt doen. Geloof me: heb je eenmaal zelf popcorn gemaakt dan wil je niet anders meer. Het grote voordeel van zelf popcorn maken is, naast dat je veel voordeliger uit bent: je hebt zelf in de hand wat je er op doet en hoeveel. Er zijn eindeloos veel variaties te bedenken, van the good old classic zout tot bestrooid met vegan Parmezaanse kaas of wat dacht je van gekruid met Italiaanse kruiden of gecoat met salted caramel?

Hoe je een schaal basic popcorn maakt, laat ik je in dit artikel zien. Laat de speciale en kostbare popcornmachines links liggen: ze nemen alleen maar onnodige kastruimte in. Alles wat je nodig  hebt is een goede pan met anti-aanbaklaag en een metalen vergiet!

Dit heb je nodig
pofmaïs
zonnebloemolie
topping naar keuze, zoals zout, kruiden, caramel, chocolade, gemalen vegan Parmezaanse kaas… het is aan jou!
koekenpan met goede anti-aanbaklaag
metalen vergiet

Zo maak je het
Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in de koekenpan en zet het vuur hoog. Doe wat pofmaïs in de pan: hou het bij 1 laag, zodat de maïs gelijkmatig zal poffen. Zet het vergiet op zijn kop op de pan. Al snel zul je zien dat de maïs begint te poffen: schudt af en toe de pan om de maïskorrels in beweging te houden en te voorkomen dat ze aanbranden. Wanneer het poffen stopt of steeds langzamer gaat zet je het vuur uit. Doe de popcorn in een schaal en top met wat je maar wil.

Zelf popcorn maken is supervoordelig: je hebt voor een grote schaal maar een handje maiskorrels nodig

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer