Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

De pindakaaskoekjes die ik laatst maakte met slechts 4 ingrediënten waren zo’n succes, dat ik benieuwd was of ik met amandelpasta ook zoiets lekkers kon maken. En ja hoor: recept iets aangepast, missie gelukt! En hoe. 

Ingrediënten voor ongeveer 9 stuks

120 gram amandelpasta
75 gram suiker
1/2 rijpe banaan
1/2  teaspoon baking soda
optioneel: grofgehakte amandelen en gesmolten pure chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten, eventueel met een mixer, bij mij ging het prima met een pollepel. Plaats kleine balletjes deeg op het bakpapier en druk iets plat. Verdeel er eventueel grofgehakte amandelen over. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes, want ze lopen uit tijdens het bakken. Bak de koekjes voor 8 – 10 minuten. Laat helemaal afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt. Herhaal tot het deeg op is en alle koekjes gebakken zijn. Doop ze eventueel voor een derde in gesmolten pure chocolade en leg ze op een vel bakpapier tot de chocolade hard is geworden.

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Amandelkoeken (4 ingrediënten!)

Salted pindakaas chocolade bonbons

Salted pindakaas chocolade bonbons

Heerlijke bonbons van pure chocolade gevuld met een pindakaas vulling ...
Pasteibakjes

Pasteibakjes

Wist je dat je pasteibakjes in een handomdraai zelf kunt maken? Lekker met zelfgemaakte champignon ragout! ...
Pesto kerstkransjes

Pesto kerstkransjes

Kerstkransjes van bladerdeeg en pesto: een crowd pleaser en zo feestelijk om op tafel te zetten met de feestdagen. Makkelijk te veganizen door de juiste pesto te kiezen, die daarvoor de tips hieronder ...
Banaan kokoskoekjes (2 ingrediënten!)

Banaan kokoskoekjes (2 ingrediënten!)

Dat ook zonder veel ingrediënten iets heel lekker kan zijn, bewijzen deze koekjes maar weer. Hier heb je slechts 2 dingen voor nodig: 1 banaan en geraspte kokos. That's it! Hoe rijper de banaan, hoe zoeter de koekjes worden. Ideaal als verantwoorde snack in de lunchbox!  ...
After dinner mints

After dinner mints

Of before dinner, dat kan natuurlijk ook. Want deze chocolade muntblaadjes zijn zalig. Een natuurlijke versie van After Eight! ...
Kiwi bites met chocolade en geroosterde kokos

Kiwi bites met chocolade en geroosterde kokos

Superyummy kiwi hapjes met chocolade en geroosterde kokos. In een mum van tijd klaar maar met een feestelijk effect! Lekker als snack of bij een bolletje ijs als dessert ...
Crispy quinoa topping

Crispy quinoa topping

Mis je ook wel eens een crunchy bite in bijvoorbeeld je kommetje yoghurt met fruit of over een bolletje ijs? Probeer dan eens deze knapperige quinoa. Voedzaam, lekker én ideaal om restjes quinoa mee te gebruiken ...
Chocolademelk met kaneel en steranijs

Chocolademelk met kaneel en steranijs

Vannacht is de koudste herfstnacht van deze eeuw gemeten. Brrrr! Het ideale moment om je op te warmen aan dit lekkere pittige drankje met anijs en kaneel. Makkelijk vegan te maken door de melk te vervangen door plantaardige melk naar keuze, zoals bijvoorbeeld amandelmelk ...
Fruit en noten bark

Fruit en noten bark

Bark: het klinkt een beetje apart. Maar laat je niet afschrikken door de benaming van deze Amerikaanse lekkernij! Chocolade/candy bark is een dunne plak chocolade gevuld/getopt met allerlei fruit, noten en/of snoepgoed. Bark is ook het Engelse woord voor schors en zo kwam de lekkernij ooit aan de naam. In ...
Choco amandel dadels

Choco amandel dadels

Een heerlijke én verantwoorde snack die je eenvoudig klaar maakt: dadels gevuld met amandel en omhuld met chocolade. Ik gebruikte de 85% cacao pure chocolade van Hands Off my Chocolate, maar je kunt natuurlijk iedere chocolade gebruiken die je wilt. Feit is wel dat hoe hoger het percentage cacao, hoe ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer