Groentechips van rode biet, pastinaak en zoete aardappel

Probeer eens deze groentechips in plaats van die met aardappel. Omdat ze in de oven worden gebakken zijn ze een stuk beter voor de lijn en je krijgt er meteen wat extra groenten door binnen!

Ingrediënten
zoete aardappel
rode biet
pastinaak
scheutje olijfolie
geraspte knoflook
zeezout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de groenten en snij ze in zo dun mogelijke plakjes. Dit kan met een mandoline of gewoon met een mesje. Laat de plakjes even liggen op een schone theedoek zodat er vocht uitgetrokken wordt. Doe de plakjes in een kom en meng met een scheut olijfolie en geraspte knoflook. Laat de knoflook eventueel achterwege als je de chips aan kinderen wil geven, dit kan te scherp zijn qua smaak. Leg de plakjes naast elkaar op een bakplaat en bestrooi met wat zeezout. Bak 30 – 40 minuten in de oven, keer de plakjes halverwege om. Hou het op het laatst goed in de gaten, want de chips verbranden snel! Laat ze afkoelen op een rooster.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer