Veganuary 2024 – de lekkerste vegan recepten

Veganuary veganisme plantaardig plant-based zonder vlees vegetarisch

Het is Veganuary, het moment om te ontdekken hoe lekker vegan eten kan zijn! In dit artikel laat ik je 10 heerlijke en makkelijke plantaardige recepten zien die je op weg helpen tijdens deze maand.

Veganuary

Veganuary is een wereldwijde beweging die mensen aanmoedigt om in de maand januari een veganistische levensstijl te proberen. De campagne werd in 2014 in Groot-Brittannië gelanceerd en is sindsdien wereldwijd populair geworden. Het doel van Veganuary is om het bewustzijn over de ecologische, ethische en gezondheidsvoordelen van een plantaardig dieet te bevorderen.

Mijn stap van vega naar vegan

Het is Veganuary! Dé maand om te ontdekken hoe veelzijdig de vegan lifestyle is. Zelf maakte ik in 2017 de stap van vegetariër naar veganist op een vergelijkbare manier als Veganuary, maar dan in april met de VeganChallenge waarbij ik een maand lang geen dierlijke producten at of dronk. Inmiddels ben ik bijna 7 jaar veganist en zou niet anders meer willen. Van tevoren had ik bij veganisme het beeld dat het lastig zou worden. Dat ik lekkere dingen als kaas en melk op zou moeten geven en zou moeten inleveren op smaak en gemak. Want vegan eten is vast veel ingewikkelder dan vega, toch?

Veganisme is echt niet zo ingewikkeld

Ik kan je vertellen: nee. Een vegan lifestyle is écht niet zo moeilijk. Misschien even in het begin, je moet je draai vinden en ontdekken welke vervangers voor jou werken. Je zult nieuwe smaken ontdekken, creatiever worden in de keuken. En vooral: je beter voelen want kiezen voor plantaardig is kiezen voor een betere wereld voor mens en dier.

Meer dan 1000 plantaardige recepten

Op wateetjedanwel.nl staan inmiddels ruim 1000 heerlijke vegan recepten. Van lasagne tot ‘aardappel anders’ en van chocoladebol tot pizzabroodjes: het vertrouwde maar dan vegan. Ik vind het een uitdaging om deze klassiekers te veganizen. Allereerst om anderen te inspireren om (vaker) te kiezen voor plantaardig en ook voor mezelf: zo hoef ik werkelijk niets te missen.

Veel succes

Dank je wel dat je mij volgt en mijn website bezoekt! Zonder jou geen Wat eet je dan wel. Mocht je deze maand ook meedoen met Veganuary wens ik je heel veel succes. Loop je ergens tegenaan of heb je een vraag? Voel je vrij onder dit artikel te reageren of via mijn social media!

10 x lekkere en makkelijke veganistische recepten

1: geroosterde aardappel-bloemkool-linzen bowl met tahin-knoflooksaus – recept

2: orzo met broccoli en kastanjechampignons – recept

3: winterse soep met pastinaak, wortel en linzen – recept

4: krokante aardappels ui de oven met plantaardige feta en olijven – recept

5: ovenschotel met aardappel, linzen en tomaat – recept

6: romige spaghetti met erwten en spinazie – recept

7: lasagnesoep – recept

8: bistro baguette champignon – recept

9: apple crumble – recept

10: broodje bal met pindasaus – recept

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer