Krokante bloemkool uit de oven

Bloemkool omhuld met een krokant laagje, zo lekker en makkelijk om te maken! Deze variant hoef je niet te frituren maar wordt knapperig van buiten en gaar van binnen in de oven.

Invriezen

Je kunt overgebleven krokante bloemkool prima invriezen. Verwarm ze een paar minuutjes in de oven en dan zijn ze weer net zo knapperig!

Afdrukken

Krokante bloemkool uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 1 bloemkool
  • 100 gram bloem
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel zout
  • 200 ml. water
  • 200 gram cornflakes zonder suiker (bio afdeling supermarkt)
  • olijfolie om te sprayen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de bloemkool in kleine roosjes.
  • Meng de bloem, specerijen, zout en water tot een beslag.
  • Doe de cornflakes in een schaal of diep bord en druk ze tot kleine stukjes met een glas of pureestamper.
  • Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en vervolgens door de cornflakes.
  • Spray een dun laagje olijfolie over de gepaneerde bloemkoolroosjes.
  • Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in de oven.
  • Lekker met een dip zoals barbecuesaus.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Jolanda

    Ik heb vandaag bloemkool gekocht, dus dit lijkt me wel wat voor het weekend! Maar wat doe ik met die olie? Dat staat er niet bij, kan het ook zonder olie?

    16 januari 2024 at 17:01
    • Reply Suzanne

      Vanwege vakantie lees ik nu pas je reactie, de olie spray je na het paneren met de cornflakes over de bloemkool. Door de olie wordt het extra krokant, dus ik zou deze stap niet overslaan. Geniet ervan!

      29 januari 2024 at 11:19

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star