Afdrukken

Krokante bloemkool uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 1 bloemkool
  • 100 gram bloem
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel zout
  • 200 ml. water
  • 200 gram cornflakes zonder suiker (bio afdeling supermarkt)
  • olijfolie om te sprayen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de bloemkool in kleine roosjes.
  • Meng de bloem, specerijen, zout en water tot een beslag.
  • Doe de cornflakes in een schaal of diep bord en druk ze tot kleine stukjes met een glas of pureestamper.
  • Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en vervolgens door de cornflakes.
  • Spray een dun laagje olijfolie over de gepaneerde bloemkoolroosjes.
  • Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in de oven.
  • Lekker met een dip zoals barbecuesaus.