Krokante aardappels uit de oven met plantaardige feta en olijven

Heb je wel eens van smashed potatoes gehoord? Het zijn geplette gekookte aardappeltjes die vervolgens krokant gebakken worden in de oven. En je kunt er alle kanten mee op, zo serveerde ik deze krokante aardappels met plantaardige feta en olijven. Superlekker!

Aardappel: koken of stomen in de magnetron

Je kunt hierbij de aardappels eerst koken, laat wel de schil eraan. Je kunt ook tijd besparen (wel zo fijn in deze drukke decembermaand!) door de magnetron te gebruiken en dat is wat ik heb gedaan. Ik heb hiervoor een zak stoomkrieltjes van Albert Heijn gebruikt. Deze zak zet je 8 minuten in de magnetron op 700 watt. De aardappeltjes zijn daarna gaar en klaar voor verdere bereiding. Deze krieltjes hebben wat mij betreft ook de perfecte grootte voor dit gerecht!

Plantaardige feta

Ik heb voor dit gerecht DODONI Plant’d Greek White gebruikt. Dit is een plantaardig alternatief voor feta en smaakt geweldig. De structuur is erg goed, het is stevig en ideaal voor een gerecht als deze. Je kunt DODONI Plant’d Greek White vinden bij Albert Heijn.

Afdrukken

Krokante aardappels uit de oven met plantaardige feta en olijven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 500 gram aardappel naar keuze, zie hierboven voor tips
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel citroensap
  • handje verse peterselie, fijngesneden
  • 100 gram DODONI Plant’d Greek white
  • 75 gram zwarte olijven in plakjes gesneden

Bereidingswijze

  • Kies je voor kookaardappelen, was de aardappelen en laat de schil er aan. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Kies je voor stoomkrieltjes, bereid in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de aardappeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Druk ze met bijvoorbeeld een pureestamper of onderkant van een beker plat. Niet te plat, zorg dat ze intact blijven en niet te dun!
  • Meng de olijfolie met de Italiaanse kruiden en het citroensap en smeer de geplette aardappeltjes met een bakkwastje hiermee in.
  • Bak de aardappeltjes in ongeveer 30 – 35 minuten tot ze beginnen te kleuren.
  • Verdeel over een bord en garneer met de fijngesneden peterselie, verkruimelde DODONI Plant’d Greek White en olijven en serveer.

Dit artikel is in samenwerking met DODONI tot stand gekomen.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Simone

    Dit lijkt me heel lekker!! Deze ga ik zeker maken!

    12 december 2022 at 09:25
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star