Tofu stroganoff

Heerlijke strofanoff met champignons en tofu. Lekker met pasta of rijst! 

Ingrediënten voor 4 personen
1 blok tofu van 375 gram
1 teaspoon paprikapoeder
1/2 teaspoon zout
1/2 teaspoon zwarte peper
olie, om te bakken
1 ui, gehalveerd en in ringen gesneden
300 gram champignons
3 tablespoons/25 gram bloem
1/2 eetlepel gedroogde tijm
500 ml. groentebouillon
120 ml. plantardige room, bijvoorbeeld Alpro cuisine

Bereidingswijze
Snij het blok in reepjes en dep ze droog met keukenpapier. Meng de paprikapoeder met 1/4 teaspoon zout en 1/4 teaspoon zwarte peper en bedek de tofu reepjes ermee. Verhit wat olie in een hapjespan of wok en bak de tofu reepjes goudbruin in een minuut of 8 en zet apart. Verhit opnieuw wat olie in de pan en bak de ui, champignons, tijm, 1/4 teaspoon zout en 1/4 teaspoon zwarte peper tot de uit zacht is en de champignons beginnen te kleuren. Voeg de bloem toe en bak even mee. Voeg de groentebouillon toe en laat 5 minuutjes zachtjes koken. Voeg de tofu toe en verwarm een paar minuten mee. Voeg als laatste de room toe en roer er door. Serveer met pasta of rijst.

Variatietip
Lekker met edelgistvlokken erover!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer