Eetdagboek #33

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Op Wat eet je dan wel laat ik regelmatig zien wat ik zoal eet. Hierbij een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen weken!

Zondag 8 november 2020

‘s Avonds maakte ik eenvoudige maar heel lekkere pitabroodjes gevuld met falafel, rauwkost en in plaats van knoflooksaus neem ik nu eens iets anders: mango chutney. Dat klinkt misschien apart, maar ik raad je echt aan dat eens te proberen! De mango chutney van Patak’s is veganistisch.

Dit waren de producten die ik hiervoor gebruikte:

Dinsdag 10 november 2020

Wat een hoop nieuwe vegan vleeswaren bij Albert Heijn! Bizar! Ik probeer er een aantal en dit is mijn conclusie die ik eerder op Instagram deelde:

De hotdogs vielen dus erg in de smaak! Ik at ze met AH hotdogbroodjes (die zijn vegan!), ketchup, vegan mayonaise en gebakken uitjes.

‘s Avonds laat maak ik nog wat popcorn. Dat is zo eenvoudig om te doen! Ik doe een scheutje zonnebloemolie in een grote steelpan, voeg wat popcornmais toe, deksel op het pan, vuur hoog en dan gaat het vanzelf ‘poppen’. Wanneer het poppen stopt zet ik het vuur uit, strooi er zout en edelgistvlokken over. Een heerlijke snack!

Zaterdag 14 november 2020

Typisch comfort food vind ik: ouderwetse macaroni maar dan zonder pakjes of zakjes met vegan gehakt, ketchup en vegan geraspte Parmezaanse Baas! Kijk hier om te zien hoe ik ‘m maak.

Maandag 16 november 2020

Ik krijg regelmatig de vraag welke vegan afhaal/thuisbezorg pizza ik het lekkerst vind. Op dit moment is dat absoluut de vegan pizza van Papa John’s. Daar hebben ze een behoorlijk aanbod aan vegan pizza’s en bijgerechten. Ik zag dat ze een nieuwe pizza hadden, namelijk de vegan chicken piri piri. Ik bestelde een helft daarvan en de andere helft met mijn favoriet Vegan the works. Ik vond de nieuwe pizza niet zo, de kipstukjes waren best droog en het was gewoon niet helemaal mijn smaak. Vegan the works is belegd met onder andere jackfruit pepperoni. En je krijgt bij iedere pizza een grote groene hete peper, weet iemand waar ik die kan kopen? Ik neem aan bij de Turkse supermarkt, maar hebben ze een speciale naam? Ik ben zo dol op die pepers!

Dinsdag 17 november 2020

Al eerder deelde ik de met haverspread gevulde paprika die ik op TikTok voorbij zag komen. Ik besloot nog een TikTok ‘recept’ uit te proberen. Recept tussen haakjes want dat is het eigenlijk niet, maar het trok wel mijn interesse. Bevroren met limoensap besprenkelde pitloze witte druiven! Dit zou dan lijken op zuur snoep. Ik vind die vergelijking te ver gaan, het blijven druiven met limoensap maar een lekkere snack is het zeker!

‘s Avonds maakte ik een maaltijd waarbij alles in de oven kon:

  • in parten gesneden aardappel met wat olie, peper, zout, paprikpoeder en currypoeder
  • spruitjes met een heel klein beetje olie, peper en zout
  • groentesticks van Iglo

Ik spreid dan alles uit op een bakplaat met bakpapier, zet het een minuut of 30 in de oven bij 200 graden, alles halverwege keren en de groentesticks haal ik er wel iets eerder uit.

Zondag 22 november 2020

Een op en top ontbijt op de zondag: wafels met blauwe bessen, soja slagroom en poedersuiker. Kijk hier om te zien hoe je ze maakt!

‘s Avonds maak ik een heel goed gelukte risotto met vegan Parmezaanse kaas en kastanjechampignons. Het recept daarvan volgt nog!

Maandag 23 november 2020

‘s Avonds maak ik superlekkere mini wraps gevuld met de roasted corn mix van Aviko. Ik laat je hieronder zien welke producten ik precies heb gebruikt. Mini wraps (gordita’s) besmeerd met hummus en vervolgens gevuld met sla, de Aviko mix en getopt met taco saus. Zo lekker!

Woensdag 25 november 2020

Ik had een mooie groente- en fruitpakket via Too Good To Go gekocht bij Lidl, had je dat al in deze video gezien? Ik had veel bosui gekregen en bedacht me dat dat wel lekker zou zijn over de paprika met haverspread. En dat was het zeker!

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Jaimy

    Hoi Suzanne, leuk om te lezen weer! 🙂

    Die peper die je bij Papa John’s krijgt is volgens mij een ingelegde “pepperoncini”.

    Ik heb ze in Amerika heel vaak voorbij zien komen als ingrediënt (o.a. bij Domino’s en Subway) en daar zijn ze in potjes verkrijgbaar. Ik ben er alleen nog niet achter waar je ze zo kant en klaar in Nederland kunt kopen helaas.

    Je kunt hier wel de zaadjes van de pepperoncini kopen: https://www.peperzaden.nl/pepperoncini.html

    1 december 2020 at 01:14
  • Reply Sanne

    Zijn de pepers op de pizza niet jalapenos uit pot? Ik heb deze altijd in huis voor op een burrito/bij falafel met salade etc

    3 december 2020 at 21:00
  • reageer