Eetdagboek #14

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Op Wat eet je dan wel laat ik dan ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Hierbij een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen tijd!

Donderdag 8 februari 2018
‘s Middags ga ik naar een persevent in de Markthal vanwege de opening van het pop-up restaurant van chef Norman Musa. Ik heb er hier een artikel over geschreven. Ik eet er onder andere een heel lekker gerechtje dat uit een soort rotivel met linzen bestaat.

Ik vond het event leuk, maar het kostte me aardig veel energie. Ik kon er niemand en dat vind ik spannend, want ik ben niet zo’n ster op sociaal ‘hee ik ben Suzanne en wie ben jij’ gebied. Daarom ben ik ‘s avonds moe en leeg en heb geen zin om te koken. Vanavond bestel dan ook online. En dat is lang, lang geleden. Ik kan me niet herinneren dat ik voor het laatst iets heb laten bezorgen. Ik kies voor Leaf Vegetarian, een restaurant dat bij mij in de buurt zit maar het steeds niet van gekomen is om er eens iets te eten. Laten bezorgen dan maar! De meeste namen op het menu zeggen me weinig dus besluit ik voor een van-alles-wat voorgerecht te gaan en een curry met garnalen. Garnalen ja: alles heet hier zoals waar het op lijkt. Ik vind dat fantasisch: je kunt er kiezen uit lam bijvoorbeeld en ik zag zelfs inktvis op de kaart. Ik vond het lekker, maar ik was niet héél enthousiast. Er was niks mis met het eten, maar ik denk dat ik gewoon net het verkeerde besteld heb dat niet helemaal aansluit op mijn smaak. Volgende keer beter!

Zondag 11 februari 2018
Vanmiddag lunch ik bij SUGO, één van de lekkerste pizzeria’s in Rotterdam! Bij SUGO kun je als pizzalover uit je dak gaan: je kunt kiezen uit vele soorten handgemaakte stukken pizza. En zo kun je van alles wat proberen, ik koos bijvoorbeeld 2 verschillende pizzastukken. Er zijn meerdere vegan opties die heel overzichtelijk worden aangegeven op een kaart op de toonbank. Aanrader!

Daarna breng ik een bezoekje aan Starbucks, want daar kun je nu naast amandelmelk en kokosmelk ook kiezen voor havermelk en dat wil ik proeven! Voor deze drie opties betaal je 50 cent extra. Je kunt ook sojamelk nemen, voor deze optie worden geen extra kosten berekend. Fijn dat er steeds meer keuze komt!

Dinsdag 13 februari 2018
Onlangs heb ik zo’n heerlijk gerecht ontdekt via de website van Albert Heijn: deze platbroden met avocado en tahin. Waanzinnig lekker, ik heb het al meerdere malen gemaakt!

Woensdag 14 februari 2018
Vandaag is het een feestelijk dag. Het is niet alleen Valentijnsdag maar vandaag hebben Fabien en ik precies twee jaar een relatie!

Dat vieren we bij De Pizzabakkers waar ze weten wat romantiek is. Kijk eens hoe leuk er een ballon op ons tafeltje stond met onze namen. En rozenblaadjes op tafel en de pizza’s in hartenvorm!

Donderdag 15 februari 2018
Een lekkere snack tussendoor: een geschild appeltje in partjes met 100% pindakaas. Ik ontving deze samples om te proberen, lekker!

Nog meer lekkere tussendoortjes. Ik maakte deze mueslirepen met appel.

Vrijdag 16 februari 2018
Vanavond gaan we weer eens uit eten. Het lijkt alsof ik dat aan de lopende band doe, maar het valt echt wel mee hoor. We gaan naar Burgertrut: altijd goed. Ik kies voor de vegan special die dit keer de Big in Japan burger is. Mwah. Ik heb een beetje spijt ervan: het is lekker, maar zo pittig door de wasabi. Het is gewoon niet helemaal mijn ding. De patatjes echter, woah. Die vegan mayonaise, ik weet niet hoe ze dat doen maar ik wil het recept. Zo onwijs romig en lekker.


Als toetje delen we de vegan appel caramel cheesecake. Smullen!

Zaterdag 17 februari 2018
Ik probeer de Bruchetta Pizza Twister van Magioni die sinds kort te koop is bij Albert Heijn. Even de oven in en klaar. Hartstikke lekker!


Zondag 18 februari 2018

Vanmiddag gaan Fabien en ik naar de opening van 91Spices, een nieuw Indiaas restaurant in Rotterdam. Het restaurant is prachtig! Heel mooi ingericht met knusse hoekjes. Op de kaart staan geen specifieke vegan gerechten, maar die zijn wel mogelijk. Ik wil hier absoluut een keer gaan eten! We krijgen een aantal hapjes om te proeven zoals papadums met allerlei lekkere sausjes.

Daarna lunchen we bij New Fork. Ik kies voor de sandwich met pindakaas. Die is lekker! De pindakaas is huisgemaakt en dat proef je.

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer