Vegan gehaktbrood

Al tijden was ik van plan om dit eens te maken en nu is het er eindelijk van gekomen: vegan meatloaf, oftewel gehaktbrood. Wat is dit lekker! Heel makkelijk om te maken, de oven doet het meeste werk.

Ingrediënten
olie, om in te bakken
1 grote ui
4 teentjes knoflook, geperst
1 bakje champignons van 250 gram, in kleine stukjes gesneden
2 schaaltjes plantaardig gehakt (bijvoorbeeld van het AH huismerk)
3 eetlepels ketchup
25 gram havermout
30 gram paneermeel
1/2 teaspoon zout
1/2 teaspoon zwarte peper
barbecuesaus (bijvoorbeeld van het AH huismerk)

Benodigdheden
hapjespan of wok
grote kom
bakpapier
bakblik van 1 liter, ik vind zelf deze erg fijn van Dille & Kamille
aluminiumfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snipper de ui en bak deze met de knoflook enkele minuten in wat olie tot ze glazig worden. Bak de champignons en het gehakt een paar minuten mee.
  • Doe dit mengsel in een grote kom en doe de rest van de ingrediënten behalve de barbecue saus er bij en meng goed door.
  • Vet het bakblik in en bekleed met bakpapier. Stort het mengsel in het bakblik en druk goed aan. Strijk de bovenkant glad en dek af met aluminiumfolie en bak 30 – 35 minuten in de oven tot het begint te kleuren.
  • Haal het bakblik uit de oven en smeer er een laag barbecuesaus over en strijk glad. Bak nog een kwartiertje in de oven.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

6 reacties

  • Reply Debby

    Lekker! Gaat op de to make list :):)

    24 februari 2018 at 11:06
  • Reply Joy

    Hij was heel lekker, alleen viel het gehaktbrood bij mij helemaal uit elkaar.
    Waar zal dat door kunnen komen en hoe kan ik dit anders doen?
    Moet ik het brood eerst laten afkoelen voordat ik het ga eten?

    15 december 2018 at 13:32
    • Reply Suzanne

      Ja, eerst afkoelen sowieso! Wel goed om te horen dat het heeft gesmaakt. 🙂

      15 december 2018 at 13:46
      • Reply Joy

        Oké bedankt, ik ga hem morgen nog een keer maken. Dit keer met afkoelen 🙂

        15 december 2018 at 21:10
  • Reply Evelien

    Moet het opnieuw worden afgedekt met aluminiumfolie voor het laatste kwartiertje? Thanks!

    16 april 2019 at 18:58
  • Reply Caitlin

    Hoi! Ik wil deze maken voor kerst, zou het lekker zijn met een cranberrysaus/compote ipv bbq saus?

    14 december 2019 at 22:04
  • reageer