Kokos cupcakes

vegan, cupcakes, kokos, bakken

Lekkere en feestelijke cupcakes met kokos er in én er op. Helemaal plantaardig! 

Ingrediënten voor 12 kokos cupcakes
125 gram plantaardige boter, zacht geworden op kamertemperatuur *
1 theelepel geraspte citroenschil
150 gram suiker
120 ml. appelmoes
40 gram geraspte kokos, plus extra om te bestrooien
185 zelfrijzend bakmeel
125 ml. plantaardige melk
100 gram poedersuiker
scheutje kokend heet water
roze kleurstof **

Tips voor de kokos cupcakes

* ik vind zelf de plantenmargarine van het huismerk van AH erg fijn
** je kunt plantaardige kleurstof bij bijvoorbeeld EkoPlaza kopen of je kunt ook een beetje bietensap gebruiken om het glazuur roze/rood te kleuren

Benodigdheden
handmixer
muffinbakblik voor 12 cupcakes
12 papieren of siliconen cupcake vormpjes

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de boter met de citroenschil en suiker met een handmixer tot het een luchtig mengsel is geworden. Voeg de appelmoes toe en meng er door met de mixer. Doe het mengsel in een grote kom en roer de kokos, bloem en melk er door. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Bak 30 minuten in de oven. Wanneer een satéprikker er schoon uit komt wanneer je die in een cupcake steekt, zijn ze gaar. Zo niet, bak ze nog een minuut of 5 – 10 in de oven. Laat de cupcakes goed afkoelen. Maak het glazuur door de poedersuiker met het water en kleurstof te mengen. Verdeel het glazuur over de cupcakes en bestrooi met geraspte kokos.

Nog meer koek en cakes? Neem een kijkje op deze pagina waar je koekjes, taart en cakes kunt vinden.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Shirley

    Ik heb dit recept al 5x gemaakt! Super lekker is het.

    9 april 2020 at 22:05
  • reageer