Magioni Veggie Revolution pompoenpizza

Magioni, je weet wel, van die lekkere pizzabodems op basis van onder andere bloemkool en courgette heeft de Veggie Revolution ontwikkeld. En dat is hard nodig: slechts 5% van de volwassenen en 3% van de kinderen eet hun dagelijkse hoeveelheid groenten. Tijdens deze challenge is het doel om meer groenten te eten. Om je een handje op weg te helpen kun je het inspiratieboek downloaden. Ik deed mee en maakte uiteraard vegan versies van de gerechten die dat van zichzelf niet zijn. Ik laat je in dit artikel de pompoenpizza zien!

Deze pompoenpizza heeft een mooie paarse kleur door de gloednieuwe kleurenpoeders die Magioni voor deze campagne heeft gemaakt: helemaal op natuurlijke basis. Hiermee geeft je gerechten en baksels een mooi kleurtje zonder dat je je druk hoeft te maken over enge chemische kleurstoffen. Geweldig, want helemaal vegan én zo leuk!

Je kunt de kleurenpoeders in de shop bestellen, let wel dat er door een enorme vraag naar deze supertoffe potjes een wachttijd is van maximaal 14 dagen. Maar trust me, het is het wachten waard. Met deze kleurtjes ga ik in elk geval nog veel moois maken! Eindelijk kan ik nu ook zo’n hippe mermaid bowl maken!

Anyway, de pompoenpizza. Die wordt naar het recept uit het boekje getopt met ricotta en geintenkaasbolletjes, maar natuurlijk laat je die als vegan achterwege. Kijk maar hieronder!

Ingrediënten voor 1 persoon
180 gram pompoenbodem
50 gram ricotta – vervang door deze vegan ricotta
beetje limoenrasp
30 gram paarse spruiten
30 gram aspergebroccoli
5 gram amandelschaafsel
30 gram geitenkaasbolletjes – vervang door deze vegan feta
5 gram balsamicostroop
peper
zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ondertussen de mascarpone met de balsamico-stroop, peper/zout en wat limoenrasp op smaak. Blancheer de spruiten en aspergebroccoli kort in kokend water en leg ze vervolgens in koud water Bak de pompoenbodem 2 minuten kort af in de oven. Bestrijk de pompoenbodem met de mascarpone, die je eventueel een mooi paars kleurtje geeft met een kleurenpoeder. Beleg de pizza vervolgens met de aspergebroccoli en de vegan feta. Top ‘m af met het amandelschaafsel, de balsamico-stroop en eventueel wat agavesiroop over de feta. 10-12 minuten in de oven. Enjoy!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer