Vegan ricotta

Ricotta wordt in veel pastagerechten gebruikt: als onderdeel van lasagne bijvoorbeeld. Het wordt gemaakt van de wei die overblijft van koeien- of schapenmelk. Omdat ik graag vegan gerechten maak, dook ik de keuken in voor een vegan versie van ricotta. Het resultaat is superlekker geworden!

Ingrediënten
1 blok tofu naturel
20 gram fijngesneden verse basilicum
25 gram edelgistvlokken *
30 ml. citroensap
30 ml. tahin (sesampasta)
1 theelepel verse fijngehakte knoflook
snuf zeezout
snuf zwarte peper
snuf rode peper vlokken

* dit zijn vlokken van gist die vegan gerechten een kazige smaak geven. Je kunt deze vlokken kopen in natuurwinkels en bio supermarkten, maar tegenwoordig ook in veel gewone supermarkten.

Bereidingswijze
Laat de tofu goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Prak de tofu fijn met een vork in een grote kom. Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Bewaar in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer