Vegan chocolade cake

Een eenvoudige maar superlekkere vegan chocolade cake.

Ingrediënten
240 gram bloem
1 cup/220 gram suiker
1/4 cup/25 gram cacaopoeder
1 theelepel baking soda
1/2 theelepel zout
80 ml. zonnebloemolie
1 theelepel vanille extract
1 theelepel witte azijn
240 ml. water
poedersuiker

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm van ongeveer 22 cm. in met wat (kokos)olie en bekleed met bakpapier. Meng de bloem, suiker, cacaopoeder, baking soda en zout in een grote kom. Voeg de zonnebloemolie, vanille extract, witte azijn en water toe en meng tot een glad beslag. Giet dit in de springvorm en bak ongeveer 30 minuten. De cake is gaat wanneer je er een satéprikker in steekt en deze er schoon uit komt. Laat afkoelen, verwijder uit de springvorm en bestrooi met poedersuiker.

Variatietip
Je kunt deze nog extra lekker maken door er een glazuur van poedersuiker gemengd met water op te smeren en vervolgens te bestrooien met een laag kokos.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer