Quinoa taco’s met kerrie bloemkool

Met quinoa kun je meer kanten op dan alleen als onderdeel van de warme maaltijd. Deze keer bedacht ik dat taco’s ook wel eens heel lekker zouden kunnen zijn op basis van dit oergraan. En ik kan je meteen vertellen: oh yeah, dat experiment is heel goed geslaagd!

Let op: voor dit recept moet je de quinoa eerst een nachtje laten weken, dus hou daar rekening mee.

Ingrediënten voor 4 taco’s
170 gram quinoa, ongekookt
15 ml. olijfolie
15 ml. balsamico azijn
100 ml. water
olie, om in te vetten
400 gram bloemkool
kerriepoeder
kurkuma, optioneel
scheut olijfolie
kerrie hoemoes

Bereidingswijze
bloemkool

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bloemkool in kleine roosjes en meng met een scheut olijfolie en kerriepoeder, hoeveelheid naar smaak. Meng er voor een extra gele kleur eventueel wat kurkuma door. Stort dit in een bakblik en zet een minuut of 10 – 15 in de oven, tot de bloemkool begint te kleuren.
taco’s
Doe de quinoa in een schaal en giet er genoeg water bij om de quinoa onder water te laten staan. Bedek de schaal en laat een nachtje weken. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet tijdens het voorverwarmen een bakplaat in de oven. Spoel de quinoa goed af in een vergiet en laat uitlekken. Doe de quinoa in een keukenmachine en meng met de balsamico azijn en giet het water erbij. Bekleed de warme bakplaat met bakpapier en vet dit met een bakkwastje in met wat olie. Schep wat van het quinoa beslag op het bakpapier en spreid dit uit tot een cirkel. Herhaal dit met de drie volgende taco’s. Zet 20 minuten in de oven. Keer de taco’s voorzichtig om en bak nog een minuut of 10. Laat iets afkoelen tot je de taco’s vast kunt pakken en vouw ze dubbel. Smeer er een laagje kerrie hoemoes op en vul de taco’s met de bloemkool en serveer.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer