Champignonbroodjes

Hmm, lekker voor bij een kop soep of gewoon zo: champignonbroodjes uit de oven. En ze zijn vegan!

Champignonbroodjes

Ingrediënten
olijfolie
1/2 ui, gesnipperd
1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
250 gram champignons, in kleine stukjes gesneden
1 theelepel edelgistvlokken (geeft een kazige smaak)
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel zwarte peper
1/2 eetlepel sojasaus
1 rol vers bladerdeeg (deze is vegan)
plantaardige melk om het bladerdeeg te bestrijken

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Fruit de ui in wat olijfolie in een koekenpan en bak de bleekselderij mee. Voeg de champignons, knoflook, zout, zwarte peper, edelgistvlokken en tijm toe en laat 10 minuten zachtjes bakken. Voeg de sojasaus toe en bak nog een minuutje door. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol het bladerdeeg uit. Snij het in de lengte doormidden. Verdeel het champignon mengsel over de twee stukken bladerdeeg: laat aan de zijkant een stuk over, vouw het bladerdeeg dicht, druk aan met een vork en bestrijk dan met een bakkastje de randen en de bovenkant met wat plantaardige melk. Snij het aan de bovenkant iets in met twee of drie openingen. Bak voor 20 minuten in de oven en laat eerst goed afkoelen voor je het in stukken snijdt.

Champignonbroodjes

Champignonbroodjes

Champignonbroodjes

Champignonbroodjes

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Anne

    Wat een lekker idee zeg, ik vind champignon echt top! Ik ga het proberen te maken..

    12 oktober 2016 at 10:02
  • Reply Irma Boerlage

    Daar ga ik mijn oudste zoon een groot plezier mee doen?

    10 november 2016 at 15:35
  • reageer