Boodschappen die vegan zijn

Het lijkt een beetje dubbel: zo schreef ik onlangs nog hoe ik me verbaas over in hoeveel producten zaken als melk en ei zit, maar aan de andere kant valt het me op hoeveel producten gewoon wél vegan blijken te zijn en die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Dat is echt super, want zo blijkt dat je als vegan echt niet stad en land af hoeft te gaan voor je boodschappen! Ik zet een aantal van deze etenswaren op een rij. Ken jij er nog meer?

Albert Heijn Basic satésaus  [edit augustus 2017: deze is NIET meer vegan!]ahbasic-satesaus Katja Apezuur – En nog meer snoepsoorten van Katja. Nu eet ik zelden snoep, maar heb een zwak voor zuur snoep. Deze zijn dan ook echt aan mij besteed. Nog meer snoep dat vegan is: Skittles, Mentos dessert mints, RedBand aardbeien, Napoleon citroenballen, Look-0-look zure matten en salmiakknotsen.

katja-apezuur

Dr. Oetker glazuur – prima glazuur, ik gebruikte het op deze vegan avocado muffins

vegan-avocadomuffins-3

Albert Heijn vers bladerdeeg op rol – super dat dit vegan is! Ik maakte er deze lekkere champignonbroodjes mee

bladerdeegoprol

Vivera krokante kipschnitzel – Dit is dus echt niet te onderscheiden van the real thing. Voor een grote groep vega(n)’s een dealbreaker, wat ik kan begrijpen. Maar zelf heb ik er geen problemen mee, wanneer een product op vlees lijkt. Hoe meer het er op lijkt, hoe lager de drempel wordt voor niet-vega(n)’s om vlees wat vaker te laten staan!

vivera-krokante-kipschnitzel

Mora bamischijven voor de oven – Deze zijn zo freaking lekker! En onverwacht krokant, voor een product dat niet de frituur maar de oven in gaat. Aanrader!

mora-bamischijf-oven

Albert Heijn apfelstrudel – Zet deze in de oven en je hele huis ruikt heerlijk! Bij mij roept dit gebakje ook mooie herinneringen op aan de jaarlijkse vakanties naar Oostenrijk met mijn familie. Sehr gut!

apfelstrudel

Knorr mix voor pikante goulash – Dit lijkt me dus echt helemaal super met iets als seitan in plaats van vlees. De mix is dus in ieder geval vegan!

1224-1040008-knorr_natuurlijk_lekker_goulash

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply fitfoodmind / Daphne

    Cassave kroepoek! Sandwichbrood bij de AH! Meergranen beschuit van bolletje! En nog veel meer! ?

    12 oktober 2016 at 21:06
  • reageer