Bananenpannenkoekjes

Van die recepten waar je letterlijk maar 3 of 4 ingrediënten voor nodig hebt en je nog echt iets lekkers mee op tafel zet: ik kan er geen genoeg van krijgen. Neem deze pannenkoekjes nou: meer dan een rijpe banaan, wat havermout en (plantaardige) melk en olie om in te bakken heb je niet nodig! En lekker dat ze zijn!

Onlangs kreeg ik iets leuks opgestuurd van Mister Kitchen: de 7 nieuwe soorten pindakaas. Niet allemaal vegan, maar de meeste gelukkig wel. Yay! Je kunt deze soorten mét een top t-shirt winnen via deze winactie. Zelf ben ik begonnen met het proberen van de smaak kokos maple. Ik zag meteen voor me hoe lekker dit moest smaken op een stapeltje warme versgebakken pannenkoekjes. Dat de pindakaas dan een beetje smelt, bestrooid met crunchy geraspte kokos en wat extra banaan on the side. Ik had goed gegokt: de perfecte combinatie! Natuurlijk kun je deze pindakaas ook vervangen door gewone pindakaas en een scheutje maple syrup. Of kiezen voor gewone pindakaas. Of alleen maple syrup. Het is jouw feestje. Jouw party on a plate!

Ingrediënten voor ongeveer 4 pannenkoekjes
1 rijpe banaan
1/2 cup/50 gram havermout
1/2 cup/120 ml. (plantaardige) melk
olie om in te bakken, bijvoorbeeld kokosolie

Bereidingswijze
Maal de havermout fijn in een blender of keukenmachine. Voeg de banaan en melk toe en meng tot een glad beslag. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes. Lekker met een schep pindakaas, geraspte kokos en plakjes banaan als garnering.

Love my new shirt! <3

Bananenpannenkoekjes

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Rijstpapier kroepoek - TikTok ontdekkingen #8

Rijstpapier kroepoek – TikTok ontdekkingen #8

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Laatst zag ik een filmpje voorbij komen waarin iemand rijstvellen krokant frituurde. Dat zag er zo goed uit, dat moest ik proberen. Het resultaat deed me echt verbazen. Wat een ontdekking! ...
Retro vegan #11: cheezer

Retro vegan #11: cheezer

In de 90's ontstond er een populaire foodtrend genaamd de Cheezer. Dit broodje bestond uit een pita gevuld met jam en kaas en die deed je dan vervolgens in de oven (of broodrooster) tot de kaas gesmolten was ...
Bagel gemaakt met maar 2 ingrediënten - TikTok ontdekkingen #4

Bagel gemaakt met maar 2 ingrediënten – TikTok ontdekkingen #4

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Deze keer probeerde ik de Two Ingrediënt bagel uit, die vooral populair is bij mensen die het Weight Watchers dieet volgen ...
plantaardige veganistische vegetarische pannenkoeken

Vegan Hollandse pannenkoeken

Pannenkoeken: wie lust ze niet? Als kind was ik er al dol op en ook nu eet ik ze graag. Met poedersuiker, jam en als veganist ook gewoon met kaas en spek, maar dan plantaardig. In dit artikel laat ik je zien hoe ik echte traditionele pannenkoeken bak. En er ...
Paprika, roomkaas en everything but the bagel seasoning - TikTok ontdekkingen #3

Paprika, roomkaas en everything but the bagel seasoning – TikTok ontdekkingen #3

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Deze keer een snack die momenteel heel populair is: het bestaat uit stukken paprika gevuld met roomkaas en Everything but the bagel seasoning. Dat wilde ik wel proberen! ...
Vegan coquilles op 2 manieren

Vegan coquilles op 2 manieren

Onlangs heb ik een bijzondere paddenstoel ontdekt waarmee je allerlei kanten op kunt in de vegan keuken. Het leent zich qua vorm en structuur enorm voor het nabootsen van allerlei soorten vlees en vis. Als eerste maakte ik er coquilles mee! ...
Tofu omelet recept + video

Tofu omelet recept + video

Onlangs verscheen er bij AH een plantaardige omelet in het assortiment op basis van tofu. Zoals je in dit artikel en in deze video kon zien, vind ik die heerlijk! Ik heb nu een eigen versie gemaakt, geïnspireerd op de AH tofu omelet. En die is ook waanzinnig lekker! ...
Gebakken aardappelen met vegan bacon en ui

Gebakken aardappelen met vegan bacon en ui

Je moet er even de tijd voor nemen, maar dan heb je ook wat: zalige gebakken aardappelen met hartige vegan bacon en ui. Hier zul je niet snel left-overs van over houden! 🙂 ...
Vegan kruidenboter

Vegan kruidenboter

Zelfgemaakt smaakt het lekkerst, en dat geldt absoluut voor deze kruidenboter. Je kunt 'm helemaal naar jouw smaak maken met verschillende kruiden.  ...
Retro vegan #3: chocolade roomtoetje

Retro vegan #3: chocolade roomtoetje

Vroeger aten we thuis altijd een toetje na het eten. Soms een schaaltje dubbelvla of yogurt met suiker en af en toe ook iets waar ik dol op was: roomtoetjes. Je weet wel, van die plastic bekers gevuld met vanille of chocoladepudding en getopt met een laagje slagroom. Ze zijn ...

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer