Ananas ijs (2 ingrediënten!)

Je bent vast al bekend met bananenijs: bananen in de keukenmachine of blender, scheutje plantaardige melk erbij en voilá: heerlijk romig ijs. Maar wist je dat dit ook prima met ananas kan? Leuk om te serveren in doormidden gesneden ananas, steek er wat lepels in en zet op tafel. Een heerlijk toetje om samen te delen!

Krachtige keukenmachine

Voorwaarde is wel dat je beschikt over een keukenmachine of blender die uitgerust is met een krachtige motor. Zelf gebruik ik al jaren een kleine heel betaalbare krachtpatser van Kenwood, die geen moeite heeft met bevroren fruit, ijs en zaken als noten en dadels. Inmiddels heb ik mijn tweede in gebruik en ben er nog steeds  heel tevreden over, ideaal voor kleine porties malen of even snel een bananen- of ananasijsje maken tussendoor. Hier lees je meer over dit apparaat en waar je ‘m kunt bestellen.

Ingrediënten voor voldoende ijs om 1 ananashelft mee te vullen

  • 250 gram ananas, in blokjes ingevroren
  • flinke scheut plantaardige melk, bijvoorbeeld soja- of amandelmelk

Bereidingswijze

  • Meng de ananasblokjes met de melk in de keukenmachine. Eerst zal het een korrelige substantie worden, schraap met een spatel tussentijds het mengsel van de wanden van de keukenmachine en meng nogmaals tot een romig ijs.
  • Lekkere tropische twist: strooi er wat geraspte kokos over!

Kruidnoten truffels

Kruidnoten truffels

Deze truffels zijn gemaakt met plantaardige roomkaas en kruidnoten. Heel eenvoudig om te maken en superlekker! ...
Lees verder
Plantaardige yoghurt met geroosterde peer en walnoten

Plantaardige yoghurt met geroosterde peer en walnoten

Een heerlijk ontbijtje dat goed past bij deze periode van het jaar: plantaardige yoghurt met geroosterde peer en walnoten. Makkelijk te maken en ontzettend lekker ...
Lees verder
Farinata (kikkererwtenbrood) met 2 dips

Farinata (kikkererwtenbrood) met 2 dips

Toen ik een tijd geleden voor het eerst farinata als aperitief at in een restaurant wist ik meteen dat ik het thuis ook wilde maken. Wat lekker! Ik laat je in dit artikel zien hoe je dit smakelijke kikkererwtenbrood maakt en daarbij ook twee dips die er goed bij smaken ...
Lees verder
Vegan ijscake (2 ingrediënten!)

Vegan ijscake (2 ingrediënten!)

Wat een leuke ontdekking: met slechts 2 ingrediënten maak je een heerlijke ijscake! Het wordt ook wel ijsbrood genoemd, hoe dan ook is dit echt de moeite om eens te maken. Ik probeerde het uit met plantaardig ijs en dat gaat prima! ...
Lees verder
Glutenvrije en vegan pannenkoeken en wafels

Glutenvrije en vegan pannenkoeken en wafels

Zo af en toe vind ik het heerlijk om pannenkoeken te bakken. Traditioneel met stroop of poedersuiker of met vegan geraspte kaas, zalig! Deze keer bakte ik glutenvrije pannenkoeken met gebakken appel en ik laat je in dit artikel zien hoe. En ik probeerde uit of je er ook wafels ...
Lees verder
Hash browns met spinazie

Hash browns met spinazie

Toen ik deze hash browns met spinazie onlangs proefde op vakantie in Amerika nam ik me meteen voor  om het thuis na te maken. Ik was er zelf nooit op gekomen om spinazie door hash browns, of door rösti zoals wij het beter kennen, te doen. Zo lekker!  ...
Lees verder
Knoflookbrood

Knoflookbrood

Zin in iets lekkers bij de soep of gewoon voor tussendoor? Probeer dan eens dit knoflookbrood. Heel eenvoudig om te maken en hartstikke lekker! ...
Lees verder
Supersnelle vegan dressing met slechts 3 ingrediënten

Supersnelle vegan dressing met slechts 3 ingrediënten

Deze dressing is per ongeluk ontstaan. Ik wilde eigenlijk een dressing maken met tahin voor bij deze detox salade, alleen kwam ik er bij het maken achter dat de tahin niet goed meer was. Wat nu... Ik maakte een nieuwe dressing met hummus en edelgistvlokken en stond versteld: woah! Dit ...
Lees verder
Vegan feestdagen #5: geroosterde spruitjes met vegan Parmezaanse kaas

Vegan feestdagen #5: geroosterde spruitjes met vegan Parmezaanse kaas

Lust je geen spruitjes? Dan bedoel je waarschijnlijk de vaak kapot gekookte versie. In dat geval ben ik het met je eens, daar ben ik zelf ook niet dol op. Maar! Probeer deze geroosterde versie uit de oven met vegan Parmezaanse kaas en de kans is heel groot dat je ...
Lees verder
Gepofte rijst met chocolade bites

Gepofte rijst met chocolade bites

Deze vierkantjes met gepofte rijst en chocolade zijn superlekker en eenvoudig om te maken. Te bewaren in de koelkast of vriezer en zo heb je iets lekkers achter de hand voor onverwachte trek of visite! ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer